[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) ::
جلد 1 شماره 25 صفحات 105-115 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتارStaphylococcus aureus در پنیر فتا
آرش عباسی‌فر1، افشین آخوندزاده‌بستی 2، گیتی کریم1، علی میثاقی3، سعید بکایی4، حسن گندمی1، اشکان جبلی‌جوان1، حسن حامدی1، عباسعلی ساری1
1- دستيار 1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
2- دانشيار 2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- استاديار 4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
4- دانشيار 2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
چکیده:   (3593 مشاهده)
مقدمه: گیاه آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند لازم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس این گیاه بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر فتا بود. روش بررسی: اسانس گیاه آویشن شیرازی به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین گردید. تاثیرغلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر باکتری مورد نظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر فتا صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اسانس مذکور دو غلظت ppm 300 و 150 به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر به میزان 5/0 درصد به طور معنی‌داری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیت‌زای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجه‌گیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در غلظت ppm300 بالاتر از مقادیر پایین‌تر آن بود و با توجه به گروه‌های شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنار استارترهای پنیر نیاز است.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس اورئوس، استارتر، پنیر
متن کامل [PDF 381 kb]   (1083 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasifar A, Akhondzadeh Basti A, Karim G, Misaghi A, Bokaee S, Gandomi H, et al . Evaluation of Zataria mutiflora Boiss. Effect on Staphylococcus aureus in Feta Cheese. JMP. 2008; 1 (25) :105-115
URL: http://jmp.ir/article-1-539-fa.html

عباسی‌فر آرش، آخوندزاده‌بستی افشین، کریم گیتی، میثاقی علی، بکایی سعید، گندمی حسن، و همکاران.. ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتارStaphylococcus aureus در پنیر فتا. فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 1 (25) :105-115

URL: http://jmp.ir/article-1-539-fa.html



دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638