[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) ::
جلد 1 شماره 25 صفحات 105-115 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتارStaphylococcus aureus در پنیر فتا
آرش عباسی‌فر1، افشین آخوندزاده‌بستی* 2، گیتی کریم1، علی میثاقی3، سعید بکایی، حسن گندمی1، اشکان جبلی‌جوان1، حسن حامدی1، عباسعلی ساری1
1- 1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
2- 2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- 4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
چکیده:   (3904 مشاهده)
مقدمه: گیاه آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند لازم و ضروری به نظر می‌رسد. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس این گیاه بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر فتا بود. روش بررسی: اسانس گیاه آویشن شیرازی به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین گردید. تاثیرغلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر باکتری مورد نظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر فتا صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اسانس مذکور دو غلظت ppm 300 و 150 به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر به میزان 5/0 درصد به طور معنی‌داری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیت‌زای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجه‌گیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در غلظت ppm300 بالاتر از مقادیر پایین‌تر آن بود و با توجه به گروه‌های شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنار استارترهای پنیر نیاز است.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس اورئوس، استارتر، پنیر
متن کامل [PDF 381 kb]   (1184 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasifar A, Akhondzadeh Basti A, Karim G, Misaghi A, Bokaee S, Gandomi H, et al . Evaluation of Zataria mutiflora Boiss. Effect on Staphylococcus aureus in Feta Cheese. JMP. 2008; 1 (25) :105-115
URL: http://jmp.ir/article-1-539-fa.html

عباسی‌فر آرش، آخوندزاده‌بستی افشین، کریم گیتی، میثاقی علی، بکایی سعید، گندمی حسن، و همکاران.. ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتارStaphylococcus aureus در پنیر فتا. فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 1 (25) :105-115

URL: http://jmp.ir/article-1-539-fa.html



دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764