Abbasifar A, Akhondzadeh Basti A, Karim G, Misaghi A, Bokaee S, Gandomi H, et al . Evaluation of
Zataria mutiflora Boiss. Effect on
Staphylococcus aureus in Feta Cheese. J. Med. Plants 2008; 7 (25) :105-115
URL:
http://jmp.ir/article-1-539-fa.html
عباسیفر آرش، آخوندزادهبستی افشین، کریم گیتی، میثاقی علی، بکایی سعید، گندمی حسن، و همکاران.. ارزیابی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار
Staphylococcus aureus در پنیر فتا. فصلنامه گياهان دارویی. 1386; 7 (25) :105-115
URL: http://jmp.ir/article-1-539-fa.html
1- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
4- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
چکیده: (7816 مشاهده)
مقدمه: گیاه آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتریهای بیماریزای مهمی که از عوامل مسمومیتهای غذایی رایج هستند لازم و ضروری به نظر میرسد. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس این گیاه بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر فتا بود. روش بررسی: اسانس گیاه آویشن شیرازی به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین گردید. تاثیرغلظتهای مختلف اسانس مذکور بر باکتری مورد نظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر فتا صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اسانس مذکور دو غلظت ppm 300 و 150 به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر به میزان 5/0 درصد به طور معنیداری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیتزای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجهگیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در غلظت ppm300 بالاتر از مقادیر پایینتر آن بود و با توجه به گروههای شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنار استارترهای پنیر نیاز است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1385/10/9 | پذیرش: 1386/3/11 | انتشار: 1387/2/29