[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) ::
جلد 1 شماره 41 و S8 صفحات 218-226 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اجزای اسانس، محتوی فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی گیاه گل راعی ‌(Hypericum perforatum L.)‌ جمع‌آوری شده از شمال ایران
محمدرضا مرشدلو1، علی عبادی1، محمدرضا فتاحی مقدم1، داراب یزدانی* 2
1- دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
2- استاديار گروه پژوهشی فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد‌دانشگاهی ، yazdani@imp.ac.ir
چکیده:   (4164 مشاهده)

  مقدمه : گل راعی (Hypericum perforatum L.) یکی از مهم ترین و پرکاربرد‌ترین گیاهان دارویی در جهان بوده‌ و کاربرد وسیعی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط دارد. این جنس دارای گونه‌های متعددی است که مهم‌ترین گونه‌ی آن ‌‌ H. perforatum می‌باشد.

  هدف : شناسایی اجزای اسانس و بررسی‌ محتوی فنلی و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی گیاه گل راعی جمع‌آوری شده از منطقه تنکابن واقع در شمال ایران‌.

  روش بررسی : اسانس‌گیری از اندام‌های تازه به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر صورت گرفت. اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شد. محتوی فنلی و خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی متانولی گیاه به ترتیب با روش‌های فولین سیوکالتو و رادیکال DPPH مورد مطالعه قرار گرفت.

  نتایج : در این مطالعه مونوترپن‌ها بیشترین اجزای اسانس (63/25 درصد) را تشکیل می‌دادند که بیشترین مقدار آن متعلق به آلفا پینن (88/21 درصد) بود. پس از آن آلکان‌ها (7/24 درصد)، سزکویی‌ترپن‌ها (88/20 درصد) ‌و هیدروکربن‌های الکلی (86/8 درصد) به ترتیب بیشترین جزء اسانس را به خود اختصاص می‌دادند. محتوی کل فنل عصاره‌ی متانولی این گیاه 50 میلی‌گرم در اکی‌والانت اسید گالیک بر گرم ماده‌ی خشک محاسبه شد و همچنین مقدار IC50 آن 37/34 میکرو‌گرم بر میلی‌لیتر به دست آمد.

نتیجه‌گیری : آلفا - پینن یکی از مهم‌ترین اجزای اسانس در این گیاه می‌باشد و همچنین عصاره‌ی این گیاه دارای محتوی فنلی بالایی بوده و از خاصیت آنتی‌اکسیدانی مناسبی برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: .Hypericum perforatum L، اجزای اسانس، مونوترپن، آلکان‌ها‌، سزکویی‌ترپن‌ها‌، آلفا - پینن، خاصیت آنتی‌اکسیدانی، محتوی فنلی
متن کامل [PDF 360 kb]   (1061 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morshedloo M, Ebadi A, Fatahi Moghaddam M, Yazdani D. Essential Oil Composition, Total Phenol Compounds and Antioxidant Activity of Hypericum perforatum L. Extract Collected from North of Iran. JMP. 2012; 1 (41) :218-226
URL: http://jmp.ir/article-1-493-fa.html

مرشدلو محمدرضا، عبادی علی، فتاحی مقدم محمدرضا، یزدانی داراب. بررسی اجزای اسانس، محتوی فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی گیاه گل راعی ‌(Hypericum perforatum L.)‌ جمع‌آوری شده از شمال ایران. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 1 (41) :218-226

URL: http://jmp.ir/article-1-493-fa.html



دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3741