[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) ::
جلد 1 شماره 41 و S8 صفحات 208-217 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7
اعظم حسین‌زاده1، طاهره مهاجرفر2، افشین آخوندزاده‌بستی 3، علی خنجری4، حسن گندمی نصرآبادی4، علی میثاقی4، سمیه صادقی2
1- گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده دامپزشکی،دانشگاه تهران
3- استاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
4- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (3948 مشاهده)

  مقدمه : به منظور کاهش، جلوگیری از رشد و یا حذف اجرام بیماری‌زا و عوامل فساد مواد غذایی تحقیقات فراوانی در جهت یافتن نگهدارنده‌های طبیعی صورت گرفته‌ و در حال حاضر نیز در حال انجام است.

  هدف : این مطالعه به منظور بررسی حداقل غلظت بازدارندگی ( MIC ) لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157 : H7 و همین‌طور تأثیر غلظت‌های تحت بازدارنده‌ی این ترکیبات‌ بر منحنی رشد باکتری فوق انجام گرفته است.

  روش مطالعه : در این طرح غلظت‌های مختلف لیزوزیم ( صفر، ۱٢۵، ٢۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میکروگرم در میلی‌لیتر ) و اسانس آویشن شیرازی ( صفر، ۰۰۵/۰، ۰۱/۰، ۰٢/۰، ۰۴/۰ و ۰۸/۰ درصد ) ‌به صورت تنها و توأم با هم در محیط آبگوشت قلب و مغز جهت تعیین MIC اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن و همچنین اثر غلظت‌های تحت بازدارنده‌ی این ترکیبات ‌بر منحنی رشد باکتری E. coli O157 : H7 بررسی شد.

  نتایج : میزان حداقل بازدارندگی اسانس در دو روش ۰۴/۰ درصد ب ه دست آمد، در حالی که غلظت ۱۰۰۰ میکروگرم در میلی‌لیتر لیزوزیم نتوانست مانع رشد باکتری مذکور گردد. همچنین نتایج بررسی اثر ترکیبی نشان داد که بالاترین غلظت لیزوزیم نیز نتوانست میزان MIC محاسبه شده برای اسانس را کاهش دهد. اثر ترکیبی غلظت‌های تحت بازدارنده‌ی اسانس به تنهایی و همراه با لیزوزیم نشان داد که ترکیب این دو با هم باعث افزایش فاز تأخیری و کاهش سرعت رشد باکتری موردنظر شد.

نتیجه‌گیری : استفاده توأم لیزوزیم و اسانس باعث کاهش MIC نشد اما ترکیب این دو ماده باعث افزایش فاز تأخیری شده که دارای اهمیت در میکروبیولوژی مواد غذایی است.
واژه‌های کلیدی: اسانس آویشن شیرازی، لیزوزیم، حداقل غلظت بازدارنده، اشرشیا کولی O157:H7
متن کامل [PDF 514 kb]   (943 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinzadeh A, Mohajerfar T, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Gandomi Nasrabadi H, Misaghi A et al . Determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Lysozim on E. coli O157: H7. JMP. 2012; 1 (41) :208-217
URL: http://jmp.ir/article-1-492-fa.html

حسین‌زاده اعظم، مهاجرفر طاهره، آخوندزاده‌بستی افشین، خنجری علی، گندمی نصرآبادی حسن، میثاقی علی و همکاران.. تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 1 (41) :208-217

URL: http://jmp.ir/article-1-492-fa.html



دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638