[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) ::
جلد 1 شماره 41 و S8 صفحات 57-63 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات ضد‌میکروبی روغن‌های فرار چند گونه گیاه دارویی بر باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس
مجتبی بنیادیان* 1، عبداله قاسمی2، فرشید فتاحی3
1- دامپزشکی، پژوهشکده بیماری‌های مشترک، دانشگاه شهرکرد ، Boniadian@vet.sku.ac.ir
2- گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
3- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
چکیده:   (5351 مشاهده)

  مقد م ه : کلستریدیوم پرفرینجنس از جمله عوامل باکتریایی بیماری‌زا در حیوانات می‌باشد از طرف دیگر این باکتری یکی از عوامل مهم مسمومیت‌های غذایی در انسان نیز است .

  هدف : مطالعه حاضر برای بررسی اثر ضد‌میکروبی روغن‌های فرار گیاهان آویشن دنایی، گل راعی دیهیمی و انیسون بر باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت.

  روش بررسی : پس از استخراج روغن‌های فرار از گیاهان به روش تقطیر با بخار آب، ابتدا به روش چاهک در محیط آگار مغذی و قرار دادن روغن‌های فرار گیاهان به طور خالص به میزان 1/0 میلی‌لیتر در چاهک، قطر منطقه ممانعت از رشد باکتری با کولیس اندازه‌گیری شد. در مرحله دوم به روش رقیق‌سازی در لوله حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد باکتری ( MIC ‌) و حداقل غلظت کشنده ( MBC ) روغن‌های فرار مورد ارزیابی قرار گرفتند.

  نتایج : روغن‌های فرار گیاه انیسون تاثیری برروی رشد و بقاء باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس نداشت، ولی MIC در ارتباط با روغن‌های فرار گیاهان آویشن دنایی و گل راعی دیهیمی برای باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس به ترتیب 5 و 15 درصد تعیین شد. در ارتباط با حداقل غلظت کشندگی، روغن‌های فرار آویشن دنایی و گل راعی دیهیمی به ترتیب در غلظت‌های 20 و 40 درصد موجب غیر‌فعال شدن باکتری شدند.

نتیجه‌گیری : بر اساس نتایج مطالعه حاضر می‌توان از روغن‌های فرار به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی و یا به عنوان یک ترکیب ضد‌میکروبی برای عفونت‌های ناشی از این باکتری استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: کلستریدیوم پرفرنژنس، آویشن دنایی، گل راعی دیهیمی، انیسون، خاصیت ضد‌میکروبی
متن کامل [PDF 345 kb]   (1023 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: بهداشت و مواد غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bonyadian M, Ghasemi A, Fatahi F. Antimicrobial Effects of some Traditional Plant Essential Oils on Clostridium perfringence. JMP. 2012; 1 (41) :57-63
URL: http://jmp.ir/article-1-470-fa.html

بنیادیان مجتبی، قاسمی عبداله، فتاحی فرشید. اثرات ضد‌میکروبی روغن‌های فرار چند گونه گیاه دارویی بر باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 1 (41) :57-63

URL: http://jmp.ir/article-1-470-fa.html



دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790