سال 11، شماره 41 و S8 - ( supplement 8 1390 )                   سال 11 شماره 41 و S8 صفحات 63-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bonyadian M, Ghasemi A, Fatahi F. Antimicrobial Effects of some Traditional Plant Essential Oils on Clostridium perfringence. J. Med. Plants 2012; 11 (41) :57-63
URL: http://jmp.ir/article-1-470-fa.html
بنیادیان مجتبی، قاسمی عبداله، فتاحی فرشید. اثرات ضد‌میکروبی روغن‌های فرار چند گونه گیاه دارویی بر باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :57-63

URL: http://jmp.ir/article-1-470-fa.html


1- دامپزشکی، پژوهشکده بیماری‌های مشترک، دانشگاه شهرکرد ، Boniadian@vet.sku.ac.ir
2- گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
3- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
چکیده:   (10229 مشاهده)
مقدمه: کلستریدیوم پرفرینجنس از جمله عوامل باکتریایی بیماری‌زا در حیوانات می‌باشد از طرف دیگر این باکتری یکی از عوامل مهم مسمومیت‌های غذایی در انسان نیز است .
هدف: مطالعه حاضر برای بررسی اثر ضد‌میکروبی روغن‌های فرار گیاهان آویشن دنایی، گل راعی دیهیمی و انیسون بر باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت.
روش بررسی: پس از استخراج روغن‌های فرار از گیاهان به روش تقطیر با بخار آب، ابتدا به روش چاهک در محیط آگار مغذی و قرار دادن روغن‌های فرار گیاهان به طور خالص به میزان 1/0 میلی‌لیتر در چاهک، قطر منطقه ممانعت از رشد باکتری با کولیس اندازه‌گیری شد. در مرحله دوم به روش رقیق‌سازی در لوله حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد باکتری ( MIC ‌) و حداقل غلظت کشنده ( MBC ) روغن‌های فرار مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج: روغن‌های فرار گیاه انیسون تاثیری برروی رشد و بقاء باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس نداشت، ولی MIC در ارتباط با روغن‌های فرار گیاهان آویشن دنایی و گل راعی دیهیمی برای باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس به ترتیب 5 و 15 درصد تعیین شد. در ارتباط با حداقل غلظت کشندگی، روغن‌های فرار آویشن دنایی و گل راعی دیهیمی به ترتیب در غلظت‌های 20 و 40 درصد موجب غیر‌فعال شدن باکتری شدند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر می‌توان از روغن‌های فرار به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی و یا به عنوان یک ترکیب ضد‌میکروبی برای عفونت‌های ناشی از این باکتری استفاده کرد.
متن کامل [PDF 345 kb]   (2423 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1389/1/25 | پذیرش: 1390/5/29 | انتشار: 1391/1/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb