[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 42 و S9 - ( ويژه نامه شماره 9 1391 ) ::
جلد 2 شماره 42 و S9 صفحات 23-31 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (Hypericum spp.) در ایران
محمدرضا مرشدلو1، علی عبادی2، محمدرضا فتاحی‌مقدم2، داراب یزدانی 3
1- علوم باغبانی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
2- دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
3- 4- استادیار پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، dayazdani@yahoo.com
چکیده:   (3123 مشاهده)

  مقدمه : اسانس‌ها محتوی شمار زیادی از متابولیت‌های ثانویه فرار می‌باشند که کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و بهداشتی یافته‌اند از جمله استفاده از اجزای اسانس‌ها در کنترل میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا، به عنوان مثال تأثیر آلفا و بتا - پینن در کنترل باکتری‌های گرم مثبت جنس Staphylococcus که عامل عفونت آندوکاردیت می‌باشند به اثبات رسیده است.

  هدف: شناسایی اجزای اسانس برخی گونه‌های گل راعی موجود در ایران به منظور مشخص نمودن مهم‌ترین ترکیبات و مقایسه آنها با یکدیگر بود.

  روش بررسی: اسانس‌گیری از اندام‌های تازه سه گونه . Hypericum perforatum L ، H. tetrapterum Frise. و H. patulum Thunb. به روش تقطیر با آب صورت گرفت و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شدند.

  نتایج: آنالیز اجزای اسانس نشان داد که در گونه‌ی H. perforatum آلفا - پینن (8/21 درصد)، نونان (7/9 درصد) و ان- اکتان (1/9 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس می‌باشند، در حالی که در گونه‌ی H. tetrapterum ان - دکان (8/30 درصد) و
ان - نونان (9/9 درصد) و همچنین در گونه‌ی
H. patulum بتا - پینن (2/30 درصد) و آلفا - پینن (3/18 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس را تشکیل می‌دادند.

نتیجه‌گیری: در بین سه گونه‌ی مورد بررسی در این مطالعه اختلاف عمدتاً وابسته به گونه‌ی گیاهی بود. همچنین همان‌طور که اشاره شد اسانس گونه‌‌ی H. perforatum دارای مقادیر بالای آلفا - پینن و اسانس گونه‌ی H. patulum دارای مقادیر بالای آلفا و بتا - پینن می‌باشند که پتانسیل بالای این مونوترپن‌های مهم در درمان و پیشگیری بیماری‌هایی همچون بیماری عفونت آندوکاردیت به اثبات رسیده است لذا می‌توان این گونه ارزشمند دارویی به عنوان کاندیدی در برابر بیماری‌های عفونی دانست.
واژه‌های کلیدی: .Hypericum perforatum L، H. tetrapterum، H. patulum، اجزای اسانس، آلفا - پینن، بتا - پینن، ان - آندکان
متن کامل [PDF 375 kb]   (938 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morshedloo M, Ebadi A, Fatahi Moghaddam M, Yazdani D. Evaluation of Essential Oil Composition in Three Species of Hypericum from Iran. JMP. 2012; 2 (42) :23-31
URL: http://jmp.ir/article-1-428-fa.html

مرشدلو محمدرضا، عبادی علی، فتاحی‌مقدم محمدرضا، یزدانی داراب. بررسی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (Hypericum spp.) در ایران. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 2 (42) :23-31

URL: http://jmp.ir/article-1-428-fa.html



دوره 2، شماره 42 و S9 - ( ويژه نامه شماره 9 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638