مقدمه : اسانسها محتوی شمار زیادی از متابولیتهای ثانویه فرار میباشند که کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و بهداشتی یافتهاند از جمله استفاده از اجزای اسانسها در کنترل میکروارگانیسمهای بیماریزا، به عنوان مثال تأثیر آلفا و بتا - پینن در کنترل باکتریهای گرم مثبت جنس Staphylococcus که عامل عفونت آندوکاردیت میباشند به اثبات رسیده است.
هدف: شناسایی اجزای اسانس برخی گونههای گل راعی موجود در ایران به منظور مشخص نمودن مهمترین ترکیبات و مقایسه آنها با یکدیگر بود.
روش بررسی: اسانسگیری از اندامهای تازه سه گونه . Hypericum perforatum L ، H. tetrapterum Frise. و H. patulum Thunb. به روش تقطیر با آب صورت گرفت و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شدند.
نتایج: آنالیز اجزای اسانس نشان داد که در گونهی H. perforatum آلفا - پینن (8/21 درصد)، نونان (7/9 درصد) و ان- اکتان (1/9 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس میباشند، در حالی که در گونهی H. tetrapterum ان - دکان (8/30 درصد) و ان - نونان (9/9 درصد) و همچنین در گونهی H. patulum بتا - پینن (2/30 درصد) و آلفا - پینن (3/18 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس را تشکیل میدادند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |