[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 42 و S9 - ( ويژه نامه شماره 9 1391 ) ::
جلد 2 شماره 42 و S9 صفحات 13-22 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تأثیر غلظت‌های مختلف اکسین و قارچ‌های Piriformospora indica وSebacina vermifera روی نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) در شرایط درون شیشه‌ای
حسین کاری دولت‌آبادی1، ابراهیم محمدی گل‌تپه* 2، احمد معینی3، آجت ورما4
1- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشيار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، emgoltapeh@yahoo.com
3- گروه ژنتیک و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشگاه آمیتی گروه مطالعاتی گیاهان دارویی و میکروبی، نویدا ایالت اترپرادش
چکیده:   (4178 مشاهده)

  مقدمه : نعناع فلفلی ( Mentha piperita ) و آویشن ( Thymus vulgaris ) دو گیاه بسیار با اهمیت از خانواده نعناعیان ( Lamiaceae ) می‌باشند که در صنایع داروسازی، غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربردهای زیادی دارد.

  هدف : هدف از این تحقیق تأثیر غلظت‌های مختلف اکسین و قارچ‌های Piriformospora indica و Sebacina vermifera روی رشد و نمو نعناع فلفلی و آویشن در شرایط کشت بافت بود.

  روش بررسی : دو آزمایش بطور جداگانه انجام گرفت، در اولین آزمایش تأثیر غلظت‌های مختلف اکسین ( IAA ، NAA ، IBA ) در رشد نعناع فلفلی و آویشن، و در دومین آزمایش تأثیر دو قارچ Piriformospora indica و Sebacina vermifera روی ارتفاع، طول ریشه و وزن بخش‌های هوایی و ریشه در شرایط درون شیشه‌ای در طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت.

  نتایج : در آزمایش اول مشخص شد مؤثرترین هورمون برای رشد نعناع فلفلی غلظت یک میلی‌گرم در لیتر IBA و در آویشن مؤثرترین هورمون غلظت یک میلی‌گرم در لیتر IAA می‌باشد. با افزایش غلظت هورمون‌ها رشد گیاه کاهش یافت. در آزمایش دوم رشد در گیاهان تلقیح شده با قارچ به طور معنی‌داری افزایش یافت. بلندترین ارتفاع در گیاهان تلقیح شده با S. vermifera و بیشترین وزن در گیاهان تلقیح شده با P. indica مشاهده شد. در نعناع تعداد گره‌ها و در آویشن تعداد شاخه‌ها به طور معنی‌داری افزایش پیدا کرد.

نتیجه‌گیری : این نتایج نشان می‌دهد که بهترین هورمون برای کشت بافت نعناع فلفلی و آویشن به ترتیب‌ غلظت یک میلی‌گرم در لیتر IBA و IAA می‌باشد. همچنین‌ با استفاده از این قارچ­ها می‌توان رشد و توسعه این گیاهان را افزایش داد.
واژه‌های کلیدی: کشت بافت، اکسین، نعناع فلفلی، آویشن، Piriformospora indica، Sebacina vermifera
متن کامل [PDF 481 kb]   (1038 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيماري شناسي گياهي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kari Dolatabadi H, Mohammadi Goltapeh E, Moini A, Varma A. Evaluation Effect of Different Density Auxin and Fungi Piriformospora indica and Sebacina vermifera on Mentha piperita and Thymus vulgaris In vitro Condition. JMP. 2012; 2 (42) :13-22
URL: http://jmp.ir/article-1-427-fa.html

کاری دولت‌آبادی حسین، محمدی گل‌تپه ابراهیم، معینی احمد، ورما آجت. ارزیابی تأثیر غلظت‌های مختلف اکسین و قارچ‌های Piriformospora indica وSebacina vermifera روی نعناع فلفلی (Mentha piperita) و آویشن (Thymus vulgaris) در شرایط درون شیشه‌ای. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 2 (42) :13-22

URL: http://jmp.ir/article-1-427-fa.html



دوره 2، شماره 42 و S9 - ( ويژه نامه شماره 9 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708