[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) ::
جلد 4 شماره 29 صفحات 80-86 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیب اسیدهای چرب دانه گیاه Echium amoenum Fisch et. Mey.
فراز مجاب* 1، عبدالعظیم بهفر2، فرزاد کبارفرد3، بهمن نیک‌آور3، بهنوش جعفری4
1- دانشیار، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، sfmojab@yahoo.com
2- استادیار، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
3- دانشیار، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
4- داروساز، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
چکیده:   (3234 مشاهده)
مقدمه: گل‌های گیاه گاوزبان از خانواده بوراژیناسه در طب سنتی ایران به عنوان مدر، مسکن، معرق و کاهنده فشار خون استفاده می‌شوند. در طب گیاهی اروپا از روغن دانه گاوزبان (نمونه اروپایی) به عنوان روغن حاوی اسید گاما- لینولنیک استفاده می‌شود. هدف: هدف از این پژوهش، شناسایی و تعیین درصد اسید‌های چرب موجود در روغن دانه‌های گیاه Echium amoenum است. روش بررسی: دانه‌های گیاه مورد بررسی، توسط اسباب سوکسله و با هگزان نرمال استخراج و بعد از تبخیر حلال، در محیط پتاس و در حضور 3BF، با 30 دقیقه رفلو کردن متانولیز شد. متیل استرها به وسیله GC-MS آنالیز شدند. نتایج: دانه‌های گیاه E. amoenum حاوی چهار اسید چرب از جمله یک اسید چرب اشباع و سه غیر اشباع بودند. نتیجه‌گیری: نسبت اسیدهای چرب غیراشباع بیشتر از نوع اشباع بود. اسید لینولنیک و اسید پالمیتیک به ترتیب بیشترین اسیدهای چرب غیراشباع و اشباع موجود در این روغن بودند.
واژه‌های کلیدی: دانه گاوزبان، بوراژیناسه، اسیدهای چرب، اسید لینولنیک، اسیدهای چرب، آنالیز GC-MS
متن کامل [PDF 209 kb]   (927 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mojab F, Behfar A, Kobarfard F, Nickavar B, Ja’fari B. Fatty Acid Composition of Echium amoenum Fisch et. Mey. Seeds (Boraginaceae). JMP. 2009; 4 (29) :80-86
URL: http://jmp.ir/article-1-387-fa.html

مجاب فراز، بهفر عبدالعظیم، کبارفرد فرزاد، نیک‌آور بهمن، جعفری بهنوش. بررسی ترکیب اسیدهای چرب دانه گیاه Echium amoenum Fisch et. Mey.. فصلنامه گياهان دارويي. 1387; 4 (29) :80-86

URL: http://jmp.ir/article-1-387-fa.html



دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3795