Mojab F, Behfar A, Kobarfard F, Nickavar B, Ja’fari B. Fatty Acid Composition of
Echium amoenum Fisch et. Mey. Seeds (Boraginaceae). J. Med. Plants 2009; 8 (29) :80-86
URL:
http://jmp.ir/article-1-387-fa.html
مجاب فراز، بهفر عبدالعظیم، کبارفرد فرزاد، نیکآور بهمن، جعفری بهنوش. بررسی ترکیب اسیدهای چرب دانه گیاه
Echium amoenum Fisch et. Mey.. فصلنامه گياهان دارویی. 1387; 8 (29) :80-86
URL: http://jmp.ir/article-1-387-fa.html
1- دانشیار، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، sfmojab@yahoo.com
2- استادیار، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
3- دانشیار، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
4- داروساز، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
چکیده: (7230 مشاهده)
مقدمه: گلهای گیاه گاوزبان از خانواده بوراژیناسه در طب سنتی ایران به عنوان مدر، مسکن، معرق و کاهنده فشار خون استفاده میشوند. در طب گیاهی اروپا از روغن دانه گاوزبان (نمونه اروپایی) به عنوان روغن حاوی اسید گاما- لینولنیک استفاده میشود. هدف: هدف از این پژوهش، شناسایی و تعیین درصد اسیدهای چرب موجود در روغن دانههای گیاه Echium amoenum است. روش بررسی: دانههای گیاه مورد بررسی، توسط اسباب سوکسله و با هگزان نرمال استخراج و بعد از تبخیر حلال، در محیط پتاس و در حضور 3BF، با 30 دقیقه رفلو کردن متانولیز شد. متیل استرها به وسیله GC-MS آنالیز شدند. نتایج: دانههای گیاه E. amoenum حاوی چهار اسید چرب از جمله یک اسید چرب اشباع و سه غیر اشباع بودند. نتیجهگیری: نسبت اسیدهای چرب غیراشباع بیشتر از نوع اشباع بود. اسید لینولنیک و اسید پالمیتیک به ترتیب بیشترین اسیدهای چرب غیراشباع و اشباع موجود در این روغن بودند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1386/3/27 | پذیرش: 1387/6/14 | انتشار: 1387/12/28