[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) ::
جلد 2 شماره 50 صفحات 45-53 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کمبوچای تهیه شده از چای سبز بر روی سطح گلوکز و پروفایل لیپیدی موش‌های صحرایی دیابتی
لطیفه رسولی1، حسن فلاح‌حسینی2، سید‌احمد حسینی* 3
1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذيه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اهواز
2- استاديار پژوهش پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- استاديار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور اهواز ، seyedahmadhosseini@yahoo.com
چکیده:   (4381 مشاهده)
مقدمه: دیابت، بیماری مزمن و پیشرونده‌ای است که اختلالات چربی یکی از مشکلات متداول در این بیماری است که خود سبب پیدایش و تشدید عوارض کوتاه و بلند مدت می‌شود. هدف: مطالعه حاضر اثر کمبوچای تهیه شده از چای سبز بر روی سطح گلوکز و پروفایل لیپیدی موش‌های صحرایی دیابتی را مورد بررسی قرار داد. روش بررسی: تعداد 30 سر موش صحرایی از نژاد ویستار که به ‌وسیله تزریق آلوکسان با دوز 130 میلی‌گرم بر کیلوگرم دیابتی شده بودند به طور تصادفی به 3 گروه شامل: 1) گروه کنترل، 2) گروه دریافت‌کننده چای سبز ‌3) گروه دریافت‌کننده کمبوچای تهیه شده از چای سبز تقسیم شدند. به گروه شماره 2 چای سبز دم‌کرده، به گروه 3 کمبوچای تهیه شده از چای سبز و به گروه کنترل آب به میزان 5 میلی‌لیتر بر کیلوگرم روزانه در مدت 4 هفته گاواژ شد، سپس میزان گلوکز و پروفایل لیپیدی اندازه‌گیری شد. نتایج: سطح گلوکز سرم در گروه‌های کمبوچا و چای سبز نسبت به گروه کنترل کاهش معنی‌دار داشت (به ترتیب 002/0p= و 0001/0p=). کمبوچای در مقایسه با چای سبز باعث کاهش معنی‌دار گلوکز شد (050/0=p). همچنین افزایش میانگین غلظت HDL در گروه کمبوچا در مقایسه با گروه چای سبز معنی‌دار بود (02/0=p) و کاهش میانگین غلظت کلسترول تام و LDL در گروه‌های کمبوچا و چای سبز‌ نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بود. در ضمن کاهش میانگین غلظت توتال کلسترول و LDL در گروه کمبوچا در مقایسه با گروه چای سبز نیز معنی‌دار بود (0001/0=p). نتیجه‌گیری: مصرف کمبوچای باعث کاهش غلظت گلوکز، LDL، کلسترول تام و افزایش HDL سرم شد که احتمالاً این اثرات به علت ترکیبات حاصل از فرایند تخمیر می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: پروفایل لیپیدی، چای سبز، دیابت، کمبوچای
متن کامل [PDF 193 kb]   (1557 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli L, Fallah Huseini H, Hoseini S. Effect of Kombucha Prepared from Green Tea on Blood Glucose Level and Lipid Profile in Diabetic Rats. JMP. 2014; 2 (50) :45-53
URL: http://jmp.ir/article-1-31-fa.html

رسولی لطیفه، فلاح‌حسینی حسن، حسینی سید‌احمد. بررسی اثر کمبوچای تهیه شده از چای سبز بر روی سطح گلوکز و پروفایل لیپیدی موش‌های صحرایی دیابتی. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 2 (50) :45-53

URL: http://jmp.ir/article-1-31-fa.html



دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3741