Rasouli L, Fallah Huseini H, Hoseini S. Effect of Kombucha Prepared from Green Tea on Blood Glucose Level and Lipid Profile in Diabetic Rats. J. Med. Plants 2014; 13 (50) :45-53
URL:
http://jmp.ir/article-1-31-fa.html
رسولی لطیفه، فلاححسینی حسن، حسینی سیداحمد. بررسی اثر کمبوچای تهیه شده از چای سبز بر روی سطح گلوکز و پروفایل لیپیدی موشهای صحرایی دیابتی. فصلنامه گياهان دارویی. 1393; 13 (50) :45-53
URL: http://jmp.ir/article-1-31-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اهواز
2- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور اهواز ، seyedahmadhosseini@yahoo.com
چکیده: (8527 مشاهده)
مقدمه: دیابت، بیماری مزمن و پیشروندهای است که اختلالات چربی یکی از مشکلات متداول در این بیماری است که خود سبب پیدایش و تشدید عوارض کوتاه و بلند مدت میشود. هدف: مطالعه حاضر اثر کمبوچای تهیه شده از چای سبز بر روی سطح گلوکز و پروفایل لیپیدی موشهای صحرایی دیابتی را مورد بررسی قرار داد. روش بررسی: تعداد 30 سر موش صحرایی از نژاد ویستار که به وسیله تزریق آلوکسان با دوز 130 میلیگرم بر کیلوگرم دیابتی شده بودند به طور تصادفی به 3 گروه شامل: 1) گروه کنترل، 2) گروه دریافتکننده چای سبز 3) گروه دریافتکننده کمبوچای تهیه شده از چای سبز تقسیم شدند. به گروه شماره 2 چای سبز دمکرده، به گروه 3 کمبوچای تهیه شده از چای سبز و به گروه کنترل آب به میزان 5 میلیلیتر بر کیلوگرم روزانه در مدت 4 هفته گاواژ شد، سپس میزان گلوکز و پروفایل لیپیدی اندازهگیری شد. نتایج: سطح گلوکز سرم در گروههای کمبوچا و چای سبز نسبت به گروه کنترل کاهش معنیدار داشت (به ترتیب 002/0p= و 0001/0p=). کمبوچای در مقایسه با چای سبز باعث کاهش معنیدار گلوکز شد (050/0=p). همچنین افزایش میانگین غلظت HDL در گروه کمبوچا در مقایسه با گروه چای سبز معنیدار بود (02/0=p) و کاهش میانگین غلظت کلسترول تام و LDL در گروههای کمبوچا و چای سبز نسبت به گروه کنترل معنیدار بود. در ضمن کاهش میانگین غلظت توتال کلسترول و LDL در گروه کمبوچا در مقایسه با گروه چای سبز نیز معنیدار بود (0001/0=p). نتیجهگیری: مصرف کمبوچای باعث کاهش غلظت گلوکز، LDL، کلسترول تام و افزایش HDL سرم شد که احتمالاً این اثرات به علت ترکیبات حاصل از فرایند تخمیر میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1392/11/7 | پذیرش: 1392/12/14 | انتشار: 1393/7/5