[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 33 - ( 12-1388 ) ::
جلد 1 شماره 33 صفحات 26-34 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت ضد‌باکتریایی عصاره‌ی هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی در روش انتشار دیسک
اکرم ابراهیمی* 1، مسعود خیامی2، وحید نجاتی2
1- گروه اکولوژی تاکسونومی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه ، akfa9999@yahoo.com
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (2814 مشاهده)
مقدمه: در نتیجه استفاده بی‌رویه از داروهای ضدمیکروبی در درمان بیماری‌های عفونی، مقاومت میکروارگانیسم‌ها در برابر خیلی از آنتی‌بیوتیک‌ها توسعه یافته است و یک نیاز برای توسعه داروهای ضدمیکروبی وجود دارد. یک راه استفاده از گیاهان دارویی محلی می‌باشد که یک منبع غنی از عوامل ضد‌میکروبی نوین را ارایه می‌دهند. هدف: به دلیل افزایش سریع مقاومت آنتی‌بیوتیکی، اثرات جانبی داروهای شیمیایی، خواص ضدباکتریایی بلوط‌ها و دلایل دیگر، این مطالعه انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه اثر ضد‌باکتریایی عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی ارزیابی شده و با تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌های رایج مقایسه شده است. عصاره‌گیری از میوه‌های آسیاب شده بلوط که پوست آن‌ها جدا شده بود به وسیله نسبت‌های مساوی از آب و اتانول و در دستگاه سوکسله صورت گرفت. اثر عصاره حاصل در سه غلظت (25، 50 و 75 میلی‌گرم/ میلی‌لیتر) و با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی سه باکتریStaphylococcus aureus ، Staphylococcus epidermidis وEscherichia coli مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اثر عصاره بر روی باکتری‌ها وابسته به غلظت بوده است. در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌ها نیز اثر غلظت mg/ml 75 عصاره بر روی S. aureus مشابه جنتامایسین، کمتر از کانامایسین و بیشتر از توبرامایسین بوده است. همچنین این غلظت از عصاره دارای اثری مشابه کانامایسین، بیشتر از جنتامایسین و کمتر از توبرامایسین بر روی S. epidermidisبوده است. این اثر بر روی E. coli کمتر از جنتامایسین و کانامایسین ولی در مقایسه با توبرامایسین بیشتر بوده است. نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که بلوط ایرانی دارای ترکیباتی با خصوصیات ضدباکتریایی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: بلوط ایرانی، ضدباکتریایی، عصاره، انتشار دیسک، سوکسله
متن کامل [PDF 590 kb]   (1128 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تاكسونومي گياهي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi A, Khayami M, Nejati V. Evaluation of the Antibacterial Activity of Quercus persica Jaub & Spach Fruit’s Hidroalcoholic Extract in Disc Diffusion Method. JMP. 2010; 1 (33) :26-34
URL: http://jmp.ir/article-1-308-fa.html

ابراهیمی اکرم، خیامی مسعود، نجاتی وحید. ارزیابی فعالیت ضد‌باکتریایی عصاره‌ی هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی در روش انتشار دیسک. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 1 (33) :26-34

URL: http://jmp.ir/article-1-308-fa.html



دوره 1، شماره 33 - ( 12-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790