[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) ::
جلد 2 شماره 34 صفحات 109-116 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی
میرحسن موسوی* 1، افشین آخوندزاده‌بستی2، علی میثاقی2، حسین جباری‌خامنه3، گیتی کریم2، تقی زهرایی‌صالحی4
1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز ، mhmoosavy@lycos.com
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
3- گروه آمار، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه تبریز
4- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (3322 مشاهده)
مقدمه: با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته در بهداشت کشتارگاه و تکنیک‌های تولید مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی یک موضوع مهم بهداشت عمومی محسوب می‌شود. از طرف دیگر سازمان بهداشت جهانی اخیراً برای کاهش وقوع بیماری‌های قلبی- عروقی، کاهش مصرف نمک در سطح جهانی را مطرح نمودند. در صورتی‌که میزان نمک در غذاهای فرآیند شده کاهش یابد برای سالم نگهداشتن مواد غذایی احتمالاً به افزودنی‌های دیگری نیاز خواهد بود. اسانس‌های گیاهی احتمالاً یکی از افزودنی‌های طبیعی است که می‌توان به عنوان افزودنی‌های ضد‌باکتری استفاده کرد. هدف: بررسی اثر ضد‌باکتریایی اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی بود. روش بررسی: ابتدا اسانس این گیاه با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده آن شناسایی شد. فعالیت ضد‌باکتریایی اسانس بر روی رشد باکتری سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی متاثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 005/0، 015/0 و 03/0 در‌صد) آویشن شیرازی در دو درجه حرارت 8 و 25 درجه سانتی‌گراد در مدت 21 روز بررسی شد. نتایج: فعالیت ضد‌باکتریایی اسانس آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم معنی‌دار (001/0 p<) و ضریب همبستگی غلظت اسانس با لگاریتم تعداد باکتری مورد مطالعه برابر با 402/0- بود. نتیجه‌گیری: اسانس گیاه آویشن شیرازی احتمالاً قادر است به عنوان یک نگهدارنده مناسب علیه بعضی باکتری‌های پاتوژن غذایی در برخی از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: اسانس، آویشن شیرازی، سالمونلا تیفی موریوم، سوپ جو
متن کامل [PDF 175 kb]   (1032 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دامپزشكي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavy M, Basti A, Misaghi A, Jabbari-Khamaneh H, Karim G, Zahraei Salehi T. Survey The of Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on the Growth of Salmonella typhimurium in a Commercial Barley Soup. JMP. 2010; 2 (34) :109-116
URL: http://jmp.ir/article-1-291-fa.html

موسوی میرحسن، آخوندزاده‌بستی افشین، میثاقی علی، جباری‌خامنه حسین، کریم گیتی، زهرایی‌صالحی تقی. بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 2 (34) :109-116

URL: http://jmp.ir/article-1-291-fa.html



دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764