دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 )                   جلد 2 شماره 34 صفحات 109-116 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavy M, Basti A, Misaghi A, Jabbari-Khamaneh H, Karim G, Zahraei Salehi T. Survey The of Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on the Growth of Salmonella typhimurium in a Commercial Barley Soup. J. Med. Plants. 2010; 2 (34) :109-116
URL: http://jmp.ir/article-1-291-fa.html
موسوی میرحسن، آخوندزاده‌بستی افشین، میثاقی علی، جباری‌خامنه حسین، کریم گیتی، زهرایی‌صالحی تقی. بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی. فصلنامه گياهان دارویی. 1389; 2 (34) :109-116

URL: http://jmp.ir/article-1-291-fa.html


1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز ، mhmoosavy@lycos.com
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
3- گروه آمار، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه تبریز
4- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (4391 مشاهده)
مقدمه: با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته در بهداشت کشتارگاه و تکنیک‌های تولید مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی یک موضوع مهم بهداشت عمومی محسوب می‌شود. از طرف دیگر سازمان بهداشت جهانی اخیراً برای کاهش وقوع بیماری‌های قلبی- عروقی، کاهش مصرف نمک در سطح جهانی را مطرح نمودند. در صورتی‌که میزان نمک در غذاهای فرآیند شده کاهش یابد برای سالم نگهداشتن مواد غذایی احتمالاً به افزودنی‌های دیگری نیاز خواهد بود. اسانس‌های گیاهی احتمالاً یکی از افزودنی‌های طبیعی است که می‌توان به عنوان افزودنی‌های ضد‌باکتری استفاده کرد. هدف: بررسی اثر ضد‌باکتریایی اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی بود. روش بررسی: ابتدا اسانس این گیاه با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده آن شناسایی شد. فعالیت ضد‌باکتریایی اسانس بر روی رشد باکتری سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی متاثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 005/0، 015/0 و 03/0 در‌صد) آویشن شیرازی در دو درجه حرارت 8 و 25 درجه سانتی‌گراد در مدت 21 روز بررسی شد. نتایج: فعالیت ضد‌باکتریایی اسانس آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم معنی‌دار (001/0 p<) و ضریب همبستگی غلظت اسانس با لگاریتم تعداد باکتری مورد مطالعه برابر با 402/0- بود. نتیجه‌گیری: اسانس گیاه آویشن شیرازی احتمالاً قادر است به عنوان یک نگهدارنده مناسب علیه بعضی باکتری‌های پاتوژن غذایی در برخی از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 175 kb]   (1445 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۳۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb