سال 17، شماره 68 - ( 7-1397 )                   سال 17 شماره 68 صفحات 49-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghani Mashkani M, Naghdi Badi H, Larijani K, Mehrafarin A. Changes in the Essential Oil Content and Composition of Thymus daenensis Celak. under Pre-drying and Different Storage Conditions. J. Med. Plants. 2018; 17 (68) :49-65
URL: http://jmp.ir/article-1-2292-fa.html
دهقانی مشکانی محمدرضا، نقدی‌بادی حسنعلی، لاریجانی کامبیز، مهرآفرین علی. تغییرات میزان و ترکیبات اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak.) تحت تأثیر پیش‌‌خشک کردن و شرایط مختلف انبارداری. فصلنامه گياهان دارویی. 1397; 17 (68) :49-65

URL: http://jmp.ir/article-1-2292-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران ، Naghdibadi@yahoo.com
3- گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
چکیده:   (1710 مشاهده)
مقدمه: عملیات پس از برداشت نظیر عملیات خشک کردن و شرایط انبارداری تأثیر زیادی بر کمیت و کیفیت مواد مؤثره گیاهان دارویی دارد.
هدف: بررسی اثر پیش خشک کردن و شرایط و زمان انبارداری بر میزان و اجزای اسانس گیاه دارویی آویشن دنایی از اهداف این تحقیق می‌باشد.
روش بررسی: این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل عملیات پیش خشک کردن (شامل پیش خشک کردن و عدم پیش خشک کردن)، فاکتور دوم شامل دو روش انبارداری (نگهداری در سایه و نگهداری در یخچال با دمای 4 درجه سانتی‌گراد) و فاکتور سوم شامل مدت زمان انبارداری (نگهداری اندام خشک گیاه به مدت 60، 120 و 180 روز) می‌باشد. جهت استخراج اسانس، از دستگاه کلونجر و برای شناسایی ترکیبات تشکیل‌دهنده اسانس از دستگاه GC/Mass و دستگاه GC استفاده شد.
نتایج: بیشترین مقادیر اسانس و مواد مؤثره لینالول، بورنئول، ترپینن-4 ال، تیمول متیل اتر، ای- انتول، تیمول و کارواکرول در زمان نگهداری 60 روز مشاهده شد. همچنین بیشترین مقادیر آلفا- پینن، کامفن، بتا- پینن، میرسن، آلفا فلاندرن، آلفا-ترپینن، لیمونن، سیس- سابینن هیدرات و ترانس سابینن هیدرات در گیاهان خشک شده در سایه بعد از عملیات پیش خشک و نگهداری در یخچال به مدت 120 روز مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: خشک کردن گیاه آویشن دنایی در سایه بدون اعمال پیش خشک و نگهداری آنها در دمای 4 درجه ‌سانتی‌گراد بهترین روش برای حصول حداکثر میزان اسانس و ترکیبات اصلی آن (تیمول و کارواکرول) بود.
متن کامل [PDF 1552 kb]   (596 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1397/7/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/7/7
* نشانی نویسنده مسئول: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb