سال 10، شماره 38 - ( 3 1390 )                   سال 10 شماره 38 صفحات 156-162 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemizadeh Z, Moradi A, Yousefi M. Volatile Constituentes from Leaf and Flower of Achillea nobilis L. subsp. neireichii from North of Iran. J. Med. Plants. 2011; 10 (38) :156-162
URL: http://jmp.ir/article-1-225-fa.html
کاظمی‌زاده زهرا، مرادی ایوب، یوسفی مریم. بررسی ترکیب‌های شیمیایی اسانس گل و برگ بومادران تماشایی (Achillea nobilis L. subsp. neilreichii) رویش یافته در استان گیلان. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (38) :156-162

URL: http://jmp.ir/article-1-225-fa.html


1- عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی ، kazemizadeh@acecr.ac.ir
2- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان
3- گروه شیمی آلی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (3625 مشاهده)
مقدمه: جنس بومادران از تیره آفتابگردان2 شامل حدود 115 گونه در سراسر جهان می‌باشد. در کشور ایران 19 گونه از این جنس رویش دارد که دارای خواص دارویی بوده و در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف: بررسی اجزای تشکیل‌دهنده‌ اسانس گل‌ و برگ گونه‌‌ بومادران تماشایی (Achillea nobilis L. subsp. neilreichii) می‌باشد. روش بررسی: در این تحقیق گونه بومادران تماشایی3 از محل رویش خود واقع در روستای داماش، شرق رودبار گیلان، جمع‌آوری شد. از گل و برگ این گونه به‌طور جداگانه به روش تقطیر با آب اسانس‌گیری شد و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه‌های GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیب‌های تشکیل‌دهنده‌ اسانس، به کمک طیف جرمی، تزریق همزمان نمونه‌های استاندارد، شاخص بازداری آنها و مقایسه با شاخص‌های بازداری گزارش شده در منابع، صورت گرفت. نتایج: بازدهی اسانس برای گل و برگ گونه‌ A. nobilis L. subsp. neilreichii، به ترتیب 8/1 و 0/1 ‌درصد وزنی - وزنی به‌ دست آمد. تعداد 44 ترکیب (8/86 درصد) در اسانس گل، و تعداد 42 ترکیب (4/93 درصد) در اسانس برگ این گونه شناسایی شد. ترکیب‌های اصلی در اسانس نمونه گل عبارتند از: 1,8-cineole (3/10 درصد)، geranyl isovalerate (4/8 درصد) و ترکیب‌های اصلی اسانس نمونه‌ برگ نیز عبارتند از: 1,8-cineole (0/17 درصد) وtrans-verbenol (1/14 درصد). نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که در نمونه‌ گل و برگ گیاه، مونوترپن‌ها به ترتیب (8/59 و 2/72 درصد) و سزکویی ترپن‌ها به ترتیب (2/22 و 6/12 درصد) اسانس را به ترتیب، تشکیل می‌دادند.
متن کامل [PDF 235 kb]   (1306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1393/7/26 | پذیرش: 1393/7/26 | انتشار: 1393/7/26
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، اوین، دانشگاه شهید بهشتی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی، صندوق‌پستی: 1171 - 19615، تلفن: 22431943 (021)، نمابر: 22431938 (021)

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb