سال 17، شماره 66 - ( 3-1397 )                   سال 17 شماره 66 صفحات 113-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi Shahraki F, Ghatreh Samani K, Zia Jahromi N, Yaghobi A. Effects of Hydroethanolic Extract of Kelussia odoratissima Mozaff. Leaf on Total Antioxidant Capacity and BMP7 Gene Expression in Rat White Adipose Tissue. J. Med. Plants. 2018; 17 (66) :113-121
URL: http://jmp.ir/article-1-2176-fa.html
هاشمی شهرکی فاطمه، قطره سامانی کیهان، ضیاء جهرمی نوشا، یعقوبی اکرم. بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت. فصلنامه گياهان دارویی. 1397; 17 (66) :113-121

URL: http://jmp.ir/article-1-2176-fa.html


1- 1- دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- 2- دانشیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران ، kgsamani@yahoo.com
3- 3- استادیار گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- 4- کارشناسی ارشد بیوشیمی، مرکز تحقیقات سلولی ومولکولی ،دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (1944 مشاهده)
مقدمه: چاقی در حال حاضر یکی از مشکلات عمده در سراسر جهان است. کرفس کوهی گیاهی است که تأثیر آن بر لاغری گزارش شده است.
هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر سطح آنتی‌اکسیدانی پلاسما و تغییر بیان ژن BMP7 در سلول­های چربی سفید در رت است.
روش بررسی: هشتاد سر رت نر از نژاد ویستار به دو گروه 40 تایی A وB  و هر گروه به چهار زیر گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه A برای کنترل جلو گیری از چاقی (پیشگیری) و گروه B برای بررسی کاهش چاقی استفاده شد. پس از مداخله، بافت چربی سفید جهت اندازه‌گیری بیان ژن BMP7، کبد جهت بررسی آنزیم کاتالاز و خون برای تعیین ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و پاراکسوناز 1 گرفته شد.
نتایج: عصاره کرفس کوهی بر خلاف انتظار ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی را در هر دو گروه کاهش داده است ولی باعث کاهش وزن در زیرگروه دریافت‌کننده عصاره در گروه پیشگیری شده است. این عصاره میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 سرم در زیرگروه دریافت‌کننده نسبت به زیرگروه رژیم غذایی پرچرب را کاهش (011/0 =P) و آنزیم کاتالاز را در کبد افزایش داده است
(002/0
P=). عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در زیرگروه دریافت‌کننده از گروه پیشگیری نسبت به زیرگروه کنترل چرب، میزان بیان ژن BMP7 (012/0  (P=را افزایش داده است.
نتیجه‌گیری: عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در مرحله پیشگیری از چاقی نقش مؤثری بر جلوگیری از افزایش وزن و همچنین افزایش فعالیت کاتالاز کبد دارد و با افزایش بیان ژن BMP7 احتمالاً باعث قهوه‌ای شدن بافت چربی سفید می‌شود. باید درنظر داشت مصرف عصاره این گیاه با کاهش ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم احتمالاً استرس اکسیداتیو را تشدید می‌کند.
متن کامل [PDF 330 kb]   (605 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1395/10/15 | پذیرش: 1396/7/2 | انتشار: 1397/4/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb