[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 66 - ( 3-1397 ) ::
جلد 2 شماره 66 صفحات 113-121 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت
فاطمه هاشمی شهرکی1، کیهان قطره سامانی* 2، نوشا ضیاء جهرمی3، اکرم یعقوبی4
1- 1- دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- 2- دانشیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران ، kgsamani@yahoo.com
3- 3- استادیار گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- 4- کارشناسی ارشد بیوشیمی، مرکز تحقیقات سلولی ومولکولی ،دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (325 مشاهده)
مقدمه: چاقی در حال حاضر یکی از مشکلات عمده در سراسر جهان است. کرفس کوهی گیاهی است که تأثیر آن بر لاغری گزارش شده است.
هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر سطح آنتی‌اکسیدانی پلاسما و تغییر بیان ژن BMP7 در سلول­های چربی سفید در رت است.
روش بررسی: هشتاد سر رت نر از نژاد ویستار به دو گروه 40 تایی A وB  و هر گروه به چهار زیر گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه A برای کنترل جلو گیری از چاقی (پیشگیری) و گروه B برای بررسی کاهش چاقی استفاده شد. پس از مداخله، بافت چربی سفید جهت اندازه‌گیری بیان ژن BMP7، کبد جهت بررسی آنزیم کاتالاز و خون برای تعیین ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و پاراکسوناز 1 گرفته شد.
نتایج: عصاره کرفس کوهی بر خلاف انتظار ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی را در هر دو گروه کاهش داده است ولی باعث کاهش وزن در زیرگروه دریافت‌کننده عصاره در گروه پیشگیری شده است. این عصاره میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 سرم در زیرگروه دریافت‌کننده نسبت به زیرگروه رژیم غذایی پرچرب را کاهش (011/0 =P) و آنزیم کاتالاز را در کبد افزایش داده است
(002/0
P=). عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در زیرگروه دریافت‌کننده از گروه پیشگیری نسبت به زیرگروه کنترل چرب، میزان بیان ژن BMP7 (012/0  (P=را افزایش داده است.
نتیجه‌گیری: عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در مرحله پیشگیری از چاقی نقش مؤثری بر جلوگیری از افزایش وزن و همچنین افزایش فعالیت کاتالاز کبد دارد و با افزایش بیان ژن BMP7 احتمالاً باعث قهوه‌ای شدن بافت چربی سفید می‌شود. باید درنظر داشت مصرف عصاره این گیاه با کاهش ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم احتمالاً استرس اکسیداتیو را تشدید می‌کند.
واژه‌های کلیدی: کرفس کوهی، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی، بافت چربی سفید، ژن BMP7
متن کامل [PDF 330 kb]   (148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi Shahraki F, Ghatreh Samani K, Zia Jahromi N, Yaghobi A. Effects of Hydroethanolic Extract of Kelussia odoratissima Mozaff. Leaf on Total Antioxidant Capacity and BMP7 Gene Expression in Rat White Adipose Tissue. JMP. 2018; 2 (66) :113-121
URL: http://jmp.ir/article-1-2176-fa.html

هاشمی شهرکی فاطمه، قطره سامانی کیهان، ضیاء جهرمی نوشا، یعقوبی اکرم. بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت. فصلنامه گياهان دارويي. 1397; 2 (66) :113-121

URL: http://jmp.ir/article-1-2176-fa.html



دوره 2، شماره 66 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3772