[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 42 - ( 3-1391 ) ::
جلد 2 شماره 42 صفحات 53-61 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر پاپاورین بر فرآیند گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی
علیرضا احمدزاده* 1، محمد فیضی2، رضا غفارزادگان3
1- گروه پزشکی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، ali2@khayam.ut.ac.ir
2- گروه علوم محیطی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه شهید چمران
3- گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (2684 مشاهده)
مقدمه: گلایکه شدن یک واکنش غیر‌آنزیمی است که با واکنش قند با گروه‌های آمین پروتئین شروع می‌شود‌. در مرحله اولیه گلایکه شدن سنتز ترکیبات حد واسط آمادوری رخ می‌دهد‌ و در مرحله پایانی پس از یک سلسله واکنش‌های پیچیده و برگشت‌ناپذیر محصولات پیشرفته گلایکه شدن (AGE) ایجاد می‌شود‌.‌ هدف: بررسی اثر پاپاورین برفرایند گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی. روش بررسی: در این مطالعه آلبومین سرم انسان‌ همراه با گلوکز و در حضور غلظت‌های مختلف پاپاورین به مدت 42 ‌روز در دمای 37 درجه سانتی‌گراد تیمار شد‌. همچنین‌HSA به تنهایی به عنوان نمونه کنترل‌ و همراه با گلوکز‌ به عنوان نمونه گلایکه و بدون قند در حضور غلظت‌های مختلف پاپاورین تحت همان شرایط نگهداری شد. سپس نمونه‌ها با دورنگنمایی دورانی‌، فلورسانس و اسپکتروسکوپی فرابنفش بررسی شد.‌ نتایج‌: گلایکه شدن آلبومین سرم با افزایش غلظت پاپاورین بیشتر می‌شود. نمونه‌های دارای پاپاورین و گلوکز تغییرات بیشتری در ساختار دوم، فلورسانس وابسته به محصولات AGE و تعداد لیزین آزاد نسبت به نمونه گلایکه و کنترل نشان می‌دهند‌. ‌نتیجه‌گیری: در گلایکه مارپیچ آلفا و صفحات بتا به ترتیب‌ 7/5 درصد کاهش و 1/3 درصد افزایش نسبت به کنترل نشان می‌دهد. گلایکه 2/14 درصد فلورسانس بیشتر نسبت به کنترل نشان می‌دهد. تعداد لیزین آزاد برای گلایکه 8 درصد نسبت به کنترل کاهش نشان می‌دهد. در نمونه‌های دارای پاپاورین و قند تمامی این موارد بیشتر تغییر می‌کند‌. به نظر می‌رسد پاپاورین‌ با تغییر در آلبومین سبب شده لیزین‌های بیشتری با قند تماس پیدا کنند و لذا گلایکه شدن زیاد شود.
واژه‌های کلیدی: گلایکه شدن، آلبومین، پاپاورین
متن کامل [PDF 498 kb]   (1039 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گياهان دارويي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadzadeh A, Feizie M, Ghafarzadegan R. Effect of Papaverine on Human Serum Albumin Glycation. JMP. 2012; 2 (42) :53-61
URL: http://jmp.ir/article-1-160-fa.html

احمدزاده علیرضا، فیضی محمد، غفارزادگان رضا. بررسی اثر پاپاورین بر فرآیند گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 2 (42) :53-61

URL: http://jmp.ir/article-1-160-fa.html



دوره 2، شماره 42 - ( 3-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790