Mojab F, Abdi K, Nazarnia A. Chemical Components of the Essential Oil from Fruits and Leaves of
Rhus coriaria. J. Med. Plants 2012; 11 (44) :55-61
URL:
http://jmp.ir/article-1-115-fa.html
مجاب فراز، عبدی خسرو، نظرنیا علیرضا.
Rhus coriaria L. بررسی مواد تشکیل دهنده ی اسانس دانه ها و برگ. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (44) :55-61
URL: http://jmp.ir/article-1-115-fa.html
1- گروه فارماکوگنوزی و فارماکوبیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، sfmojab@yahoo.com
2- گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی،
چکیده: (9231 مشاهده)
مقدمه: میوه های سماق به عنوان چاشنی در غذاهای ایرانی استفاده می شود. این میو هها مصرف دارویی سنتی نیز دارند. تاکنون اسانس حاصل از اندام های گیاه سماق مورد بررسی قرار نگرفته، نظر به اهمیت گیاه و مصرف اسان سها در صنایع تصمیم به آنالیز اسانس آن گرفته شد. هدف: شناسایی و تعیین درصد مواد تشکی لدهنده اسانس دانه ها و برگ سماق. تزریق شدند. GC/MS روش بررسی: برگ ها و میوه های گیاه سماق با روش تقطیر با آب اسانس گیری و جداگانه به دستگاه روش شناسایی اجزای اسانس ها ضرایب بازداری، تطبیق طیف های جرمی مواد اسانسی با مرجع و توجه به گزین ههای پیشنهادی دستگاه بود. 0 درصد بود و هر دوی این اسانس ها زرد رنگ بودند. 65 ماده در / نتایج: بازده اسانس گیری از هر دو اندام برگ و میوه سماق حدود 2 برگ ها و 54 ماده در میو هها شناسایی شدند. ماده عمده در هر دو اسان سها سزکویی ترپن بتا - کاریوفیلن بود. بقیه اجزای عمده 4- دکادینال و آلفا- ترپینئول بودند. ، برگ، کاریوفیلن اکساید، سمبرن و آلفا - هومولن؛ و در میوه، سمبرن، ترانس- ترانس 2 بحث: برگ و میو هی درخت سماق دارای اسانسی است که به روش تقطیر با آب قابل استخراج بوده و اسان س های مذکور به قابل شناسایی و تعیین مقدار هستند. ماده عمده در هر دو اسان سها یکسان هستند (بتا - کاریوفیلن). GC/MS روش نتیجه گیری: نتایج این پژوهش با مطالعه سایر محققین روی همین گیاه در کشورهای دیگر مطابقت دارد. کاریوفیلن و سمبرن که در نمون ههای ما به عنوان ماده عمده بوده در مطالعه سایر محققین نیز به عنوان مواد عمده اسانس سماق شناسایی شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1390/5/10 | پذیرش: 1391/3/23 | انتشار: 1391/10/30