[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) ::
جلد 4 شماره 44 صفحات 55-61 برگشت به فهرست نسخه ها
Rhus coriaria L. بررسی مواد تشکیل دهنده ی اسانس دانه ها و برگ
فراز مجاب *1، خسرو عبدی2، علیرضا نظرنیا3
1- استاد، گروه فارماکوگنوزی و فارماکوبیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، sfmojab@yahoo.com
2- استاديار، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانش آموخته ی داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی،
چکیده:   (3439 مشاهده)
مقدمه : میوه های سماق به عنوان چاشنی در غذاهای ایرانی استفاده می شود. این میو هها مصرف دارویی سنتی نیز دارند. تاکنون اسانس حاصل از اندام های گیاه سماق مورد بررسی قرار نگرفته، نظر به اهمیت گیاه و مصرف اسان سها در صنایع تصمیم به آنالیز اسانس آن گرفته شد. هدف: شناسایی و تعیین درصد مواد تشکی لدهنده اسانس دانه ها و برگ سماق. تزریق شدند. GC/MS روش بررسی: برگ ها و میوه های گیاه سماق با روش تقطیر با آب اسانس گیری و جداگانه به دستگاه روش شناسایی اجزای اسانس ها ضرایب بازداری، تطبیق طیف های جرمی مواد اسانسی با مرجع و توجه به گزین ههای پیشنهادی دستگاه بود. 0 درصد بود و هر دوی این اسانس ها زرد رنگ بودند. 65 ماده در / نتایج: بازده اسانس گیری از هر دو اندام برگ و میوه سماق حدود 2 برگ ها و 54 ماده در میو هها شناسایی شدند. ماده عمده در هر دو اسان سها سزکویی ترپن بتا - کاریوفیلن بود. بقیه اجزای عمده 4- دکادینال و آلفا- ترپینئول بودند. ، برگ، کاریوفیلن اکساید، سمبرن و آلفا - هومولن؛ و در میوه، سمبرن، ترانس- ترانس 2 بحث: برگ و میو هی درخت سماق دارای اسانسی است که به روش تقطیر با آب قابل استخراج بوده و اسان س های مذکور به قابل شناسایی و تعیین مقدار هستند. ماده عمده در هر دو اسان سها یکسان هستند (بتا - کاریوفیلن). GC/MS روش نتیجه گیری: نتایج این پژوهش با مطالعه سایر محققین روی همین گیاه در کشورهای دیگر مطابقت دارد. کاریوفیلن و سمبرن که در نمون ههای ما به عنوان ماده عمده بوده در مطالعه سایر محققین نیز به عنوان مواد عمده اسانس سماق شناسایی شده است.
واژه‌های کلیدی: سماق، Rhus coriaria، آناکاردیاسه، اسانس، دان هها، برگ، GC/MS، بتا - کاریوفیلن، سمبرن، هومولن، آلفا - کاریوفیلن اکساید
متن کامل [PDF 174 kb]   (822 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mojab F, Abdi K, Nazarnia A. Chemical Components of the Essential Oil from Fruits and Leaves of Rhus coriaria. JMP. 2012; 4 (44) :55-61
URL: http://jmp.ir/article-1-115-fa.html
مجاب فراز، عبدی خسرو، نظرنیا علیرضا. Rhus coriaria L. بررسی مواد تشکیل دهنده ی اسانس دانه ها و برگ. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 4 (44) :55-61

URL: http://jmp.ir/article-1-115-fa.html

دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 798 queries by yektaweb 3506