مقدمه: امروزه، مطالعات بسیاری به بررسی ارتباط بیماری آسم با چاقی میپردازند و از کنترل وزن به عنوان راهکاری جهت کنترل شدت و علائم بیماری آسم در کنار سایر پروتکلهای درمانی استفاده میکنند. گیاه خرفه در برخی فرهنگها به عنوان گیاهی برای کاهش وزن تجویز میشود.
هدف: این پژوهش با هدف بررسی اثر تخم خرفه بر شاخصهای تن سنجی در بیماران مبتلا به آسم مورد مطالعه قرار گرفت.
روش بررسی: در یک کارآزمایی بالینی شاهددار، 59 بیمار مبتلا به آسم به طور تصادفی به دو گروه مداخله (31 نفر) و کنترل (28 نفر) تقسیم شدند. در 8 هفته، گروه مداخله علاوه بر پروتکل درمانی، روزانه 10 گرم تخم خرفه را در دو دوز منقسم به صورت ناشتا و قبل از شام با دو لیوان آب دریافت نمودند. گروه کنترل نیز تنها پروتکل درمانی خود را مصرف کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، اندازهگیریهای تن سنجی انجام شد.
نتایج: مقایسه میانگین وزن، نمایه توده بدنی و محیط دور کمر بیماران در انتهای مطالعه بین دو گروه، تفاوت معنیداری را نشان نداد (05/0p<). اما با مصرف تخم خرفه در گروه مداخله میانگین دور باسن (003/0= p) به طور معنیداری کاهش و نسبت دور کمر به دور باسن (04/0= p) افزایش یافت.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از تأثیر تخم خرفه بر برخی از شاخصهای تن سنجی مانند دور باسن و نسبت دور کمر به دور باسن در بیماران مبتلا به آسم میباشد و اثر آن بر سایر شاخصهای تن سنجی نیازمند مطالعات بیشتر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |