Yazdani D, Jamshidi A, Mojab F. Comparison on menthol content of cultivated Peppermint at different regions of Iran. J. Med. Plants 2002; 1 (3) :73-77
URL:
http://jmp.ir/article-1-805-fa.html
یزدانی داراب، جمشیدی امیرحسین، مجاب فراز. مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور. فصلنامه گياهان دارویی. 1381; 1 (3) :73-77
URL: http://jmp.ir/article-1-805-fa.html
1- کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، عضو هیأتعلمی پژوهشکده گیاهان دارویی ، yazdani@imp.irost.net
2- دستیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده: (8081 مشاهده)
نعناع فلفلی با نام علمی L. Mentha piperita از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن مصارف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی فراوانی دارد. در حال حاضر این گیاه در مناطق مختلف کشور توسط افراد و شرکتهای مختلفی کشت میشود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه مناسب کاشت و تأثیر اقلیم بر روی میزان ماده مؤثره آن صورت گرفت. ضمن هماهنگی با یکی از شرکتهایی که در مناطق مختلف اقدام به کشت نعناع فلفلی کرده بود، در زمان مناسب اقدام به تهیه نمونه که از طریق خشک کردن سرشاخههای هوایی در سایه و دمای محیط تهیه شده بود نمودیم، سپس اقدام به استخراج اسانس از برگهای گیاه در مقیاس آزمایشگاهی و به وسیله دستگاه کلونجر گردید. اسانسهای به دست آمده بر حسب ماده عمده و مؤثر آنها که منتول میباشد با روشهای کروماتوگرافی گازی (G.C.) مورد شناسایی، اندازهگیری و مقایسه قرار گرفت و درصد اسانس و مقدار منتول در نمونههای فوق تعیین گردید. نتایج به دست آمده تغییرات مقدار اسانس و میزان ماده منتول را در نمونههای مختلف نشان داد که بیانگر تأثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت تولید اسانس در گیاه میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
كشاورزی و اتنوبوتانی دریافت: 1380/5/29 | پذیرش: 1381/4/21 | انتشار: 1381/6/12