Naghdi Badi H, Yazdani D, Nazari F, Mohammad Ali S. Seasonal Variation in Oil Yield and Composition from
Thymus vulgaris L. under different Dense Cultivation. J. Med. Plants 2003; 2 (5) :51-56
URL:
http://jmp.ir/article-1-788-fa.html
نقدی بادی حسنعلی، یزدانی داراب، نظری فاطمه، محمدعلی ساجد. تغییرات فصلی عملکرد و ترکیبات اسانس آویشن (
Thymus vulgaris L.) در تراکمهای مختلف کاشت. فصلنامه گياهان دارویی. 1381; 2 (5) :51-56
URL: http://jmp.ir/article-1-788-fa.html
1- مربی پژوهش کشاورزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران ، Naghdi@imp.irost.net
2- مربی پژوهش کشاورزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
3- مربی پژوهشیارشیمی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی، تهران
4- استادیار پژوهش کشاورزی، جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی، تهران
چکیده: (6015 مشاهده)
اسانس آویشن غنی از ترکیبات فنلی است که دارای خواص ضدقارچی و ضدمیکروبی هستند و همچنین به عنوان چاشنی در صنایع غذایی نیز استفاده میشود. تغییرات فصلی و تراکم کاشت از جمله فاکتورهای مهمی هستند که روی کمیت و کیفیت گیاهان اسانسدار تأثیر دارند. به همین دلیل در این تحقیق تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه آویشن در طی یک دوره رشد و در تراکمهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی طی سال زراعی 78- 1377 به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و دو فاکتور فاصله کاشت ( در سه سطح 15، 30 و 45 سانتیمتر) و برداشت ( در تاریخهای 12/2/78، 21/2/78، 2/3/78، 30/3/78 و 21/7/78 ) به اجرا در آمده است. حداکثر عملکردهای ماده تر و خشک، اسانس و تیمول در فاصله کاشت 15 سانتیمتر وبرداشت آخر (مهر ماه 78) حاصل شده است. تغییرات فصلی اثر معنیداری (01/0 P<) روی درصد اسانس داشت و بیشترین درصد اسانس در برداشت چهارم (اواخر خرداد 78) حاصل شد. درصد اسانس و تیمول در فاصله کاشتهای مختلف از نظر آماری تفاوت معنیداری را نشان نداد. به هرحال، فاصله کاشت و تغییرات فصلی اثر معنیداری را روی عملکرد کمی و کیفی آویشن داشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
كشاورزی و اتنوبوتانی دریافت: 1380/1/26 | پذیرش: 1381/7/10 | انتشار: 1381/12/28