سال 3، شماره 10 - ( 3-1383 )                   سال 3 شماره 10 صفحات 52-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roghani M, Baluchnejadmojarad T, Sohrabi Z, Sadeghi M. Anti-hyperlycemic and hypolipidemic effect of oral administration of Capsicum frutescens in male STZ-diabetic rats. J. Med. Plants 2004; 3 (10) :47-52
URL: http://jmp.ir/article-1-747-fa.html
روغنی مهرداد، بلوچ‌نژاد مجرد توراندخت، سهرابی زهرا، صادقی مریم. بررسی اثر آنتی هیپرگلیسمیک و هیپولیپیدمیک تجویز خوراکی فلفل قرمز (Capsicum frutescens L.) در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی نر. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 3 (10) :47-52

URL: http://jmp.ir/article-1-747-fa.html


1- استادیار فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
2- استادیار فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
3- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
چکیده:   (6027 مشاهده)
شواهد تحقیقاتی معدود مبنی بر اثر ضددیابتی گیاه فلفل (Red Pepper) وجود دارد. لذا در تحقیق حاضر بر آن شدیم تا اثر تجویز خوراکی فلفل قرمز (Capsicum frutescens L.)را بر میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید و کلسترول سرم در مدل تجربی دیابت قندی مورد بررسی قرار دهیم. برای این منظور موش‌های صحرایی نر (36= n) به‌طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با فلفل، دیابتی و دیابتی تحت درمان با فلفل تقسیم‌بندی شدند. برای دیابتی شدن از داروی استرپتوزوتوسین به میزان mg/Kg60 به‌طور داخل صفاقی استفاده گردید. دو گروه تحت تیمار با فلفل نیز پودر فلفل مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت وزنی 15/1 دریافت نمودند. میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید، و کلسترول سرم قبل از انجام آزمایش دو و چهار هفته پس از انجام بررسی تعیین گردید. نتایج آنالیز آماری نشان داد که میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری را در هفته‌های دوم و چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان می‌دهد (001/0p<). در حالی‌که میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با فلفل کاهش معنی‌دار را در مقایسه با گروه دیابتی تنها در هفته دوم نشان داد (01/0p<). به‌علاوه هیچ‌گونه کاهش معنی‌دار در سطح گلوکز سرم در گروه کنترل تحت درمان با فلفل در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نگردید. آنالیز داده‌های تری‌گلیسیرید و کلسترول نشان داد که سطح تری‌گلیسیرید در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری (01/0p<) را در هفته چهارم نسبت به هفته قبل بررسی نشان می‌دهد و سطح تری‌گلیسیرید در هفته چهارم در گروه دیابتی تحت درمان با فلفل در مقایسه با گروه دیابتی به‌طور معنی‌دار (001/0p<) پایین‌تر است. به‌علاوه هیچ‌گونه کاهش معنی‌دار در سطح کلسترول سرم در گروه دیابتی تحت درمان با فلفل در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده نشد. نتایج این بررسی نشان داد که تجویز خوراکی گیاه فلفل در مدل تجربی دیابت قندی در کوتاه مدت می‌تواند موجب کاهش سطح گلوکز سرم در موش‌های دیابتی گردد. در حالی‌که در دراز مدت پس از گذشت یک ماه می‌تواند کاهش معنی‌دار میزان تری‌گلیسیرید سرم را در موش‌های دیابتی ایجاد نماید. لذا استفاده از این گیاه در رژیم غذایی افراد جهت کاهش عوارض ناشی از هیپرگلیسمی در کوتاه‌مدت و هیپرلیپیدمی (افزایش سطح تری‌گلیسیرید) در دراز مدت در بیماران مبتلا به دیابت قندی توصیه می‌گردد.
متن کامل [PDF 536 kb]   (2458 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1382/1/15 | پذیرش: 1382/12/19 | انتشار: 1383/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb