[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 68-72 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر زمان اسانس‌گیری بر روی ترکیبات روغن فرار گیاه رازیانه
امیرحسین جمشیدی* 1، محمدرضا شمس اردکانی2، عباس حاجی‌آخوندی3، خسرو عبدی4
1- دستیار تخصصی فارماکوگنوزی و عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، Jamshidi@imp.ac.ir
2- استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- کارشناس ارشد توکسیکولوژی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (2871 مشاهده)
تاکنون مقالات متعددی در رابطه با ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه رازیانه منتشر شده است. هدف از این تحقیق مطالعه تغییرات کمی و کیفی ترکیبات موجود در اسانس گیاه رازیانه(Foeniculum vulgare Mill.) در شرایط مختلف اسانس‌گیری است. اسانس گیاه رازیانه به دو روش تقطیر با آب داغ و بخار آب داغ تهیه گردید. تقطیر با آب داغ در 4 زمان متفاوت 15، 30، 60 و 150 دقیقه و تقطیر با بخار تنها با زمان 150 دقیقه انجام شد. روغن‌های فرار به دست آمده از طریق آنالیزGC و GC/Mass مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. تعداد ترکیب که مجموعاً حدود 37/91 تا 57/97 درصد روغن فرار را تشکیل می‌دهند شناسایی شدند. از میان روغن‌های شناسایی شده E Anethole (89/47 تا 73/62 درصد)، Estragole (41/9 تا 52/16 درصد) و D-(+)-Fenchone (63/7 تا 86/8 درصد) بیشترین درصد مواد را تشکیل می‌دهند. بالاترین درصد آنتول در دقیقه 30 به دست آمد.
واژه‌های کلیدی: رازیانه، روغن فرار، آنتول
متن کامل [PDF 199 kb]   (1579 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshidi A, Shams Ardakani M, Hadjiakhondi A, Abdi K. The influence of distillation conditions on the essential oil composition of fennel (Foeniculum vulgare Mill.). JMP. 2004; 3 (11) :68-72
URL: http://jmp.ir/article-1-739-fa.html

جمشیدی امیرحسین، شمس اردکانی محمدرضا، حاجی‌آخوندی عباس، عبدی خسرو. بررسی تاثیر زمان اسانس‌گیری بر روی ترکیبات روغن فرار گیاه رازیانه. فصلنامه گياهان دارويي. 1383; 3 (11) :68-72

URL: http://jmp.ir/article-1-739-fa.html



دوره 3، شماره 11 - ( 6-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764