Nickavar B, Mojab F, Dolat-Abadi R. Composition of the Volatile Oil of
Thymus daenensis Celak. subsp.
daenensis. J. Med. Plants 2005; 4 (13) :45-49
URL:
http://jmp.ir/article-1-717-fa.html
نیک آور بهمن، مجاب فراز، دولتآبادی رضا. بررسی اجزای تشکیلدهنده اسانس سرشاخههای گلدار آویشن دنایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 4 (13) :45-49
URL: http://jmp.ir/article-1-717-fa.html
1- مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، bnickavar@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
3- استادیار داروسازی هستهای و شیمی دارویی، گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
چکیده: (10476 مشاهده)
مقدمه: گیاه آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak. subsp. daenensis) یکی از گونه های اندمیک جنس آویشن در ایران است. این گیاه به صورت سنتی به عنوان ضدنفخ، هضم کننده غذا، ضد اسپاسم، ضد سرفه و خلط آور در ایران مصرف می شود. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اجزای تشکیلدهنده اسانس سرشاخههای گلدار آویشن دنایی بود. روش تحقیق: در این مطالعه اسانس سرشاخه های گل دار گیاه که به روش تقطیر با آب به دست آمده بود توسط تکنیکهای GC/FID و GC/MS آنالیز گردید. یافتهها: نتایج به دست آمده نشان می دهد، این اسانس حاوی بیش از 26 ترکیب (معادل تقریباً 7/99 درصد) است. ترکیبات اصلی اسانس عبارت بودند از: تیمول (7/74 درصد)، پارا-سایمن (5/6 درصد)، بتا-کاریوفیلن (8/3 درصد) و متیل کارواکرول (6/3 درصد). نتیجهگیری: این گونه دارای درصد بالایی از مواد فنولی مخصوصاً تیمول است که میتواند به عنوان جایگزین آویشن اروپایی معرفی گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1382/10/12 | پذیرش: 1383/11/17 | انتشار: 1383/12/28