Amanzadeh Y, Izaddoost M, Soltanpoor A, Mahami M, Taheri M, Khalifeh Gholi kalani M, et al . Inhibit Effect of
Allium hirtifolium Boiss. (Persian shallot) Hydroalcoholic Extract on the Growth of
Leishmania infantum in vitro. J. Med. Plants 2006; 5 (20) :48-52
URL:
http://jmp.ir/article-1-654-fa.html
امنزاده یعقوب، ایزددوست محمد، سلطانپور علی، محامی محمود، طاهری مروت، خلیفهقلی محمد، و همکاران.. تاثیر مهارکنندگی عصاره آبی الکلی موسیر (
Allium hirtifolium Boiss.) بر روی رشد لیشمانیا اینفانتوم در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه گياهان دارویی. 1385; 5 (20) :48-52
URL: http://jmp.ir/article-1-654-fa.html
1- استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشجوی دکترای فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشجوی کارشناس ارشد انگلشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشجوی دکترای میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- کارشناس ارشد میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- رزیدنت اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
7- دانشجوی دکترای انگلشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
8- دانشیار، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، sesebrahimi@yahoo.com
چکیده: (6859 مشاهده)
مقدمه: اثرات ضد تکیاختهای گیاهان جنس آلیوم مثل سیر و پیاز از قرنها پیش ثابت شده است. هدف: بررسی اثر مهارکنندگی عصاره آبی الکلی موسیر بر رشد لیشمانیا اینفانتوم در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. روش بررسی: تاثیر غلظتهای مختلف این عصاره (01/0، 05/0، 1/0 و 2/0 میلیگرم در میلیلیتر) در محیط کشت اشنایدر بر روی انگل در فاصله 7 روز بررسی شد. یافتهها: غلظت 01/0 تا 1/0 میلیگرم در میلیلیتر از عصاره، رشد انگل را در روز سوم و بالاترین غلظت (2/0) رشد انگل را در روز اول متوقف کردند. نتیجهگیری: در این بررسی، اثر مهاری عصاره آبی الکلی (محتوی آلیسین، آجوئن و دیگر ترکیبات) بر روی رشد لیشمانیا اینفانتوم ثابت شد. برای ارزیابی دقیقتر خواص ضد لیشمانیایی موسیر نیاز به ارزیابی اثرات مهاری این گیاه در شرایط in vivo است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1383/11/5 | پذیرش: 1385/9/1 | انتشار: 1385/11/1