سال 6، شماره 22 - ( 3-1386 )                   سال 6 شماره 22 صفحات 71-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi Surmaghi M, Amin G, Zahedi H, Kuchesfahani H. The Survey on the Changes of Oil Compounds of Medicinal and Edible Plants Sterilized with Gamma Radiation. J. Med. Plants. 2007; 6 (22) :71-76
URL: http://jmp.ir/article-1-618-fa.html
صالحی‌سورمقی محمد حسین، امین غلامرضا، زاهدی حمیرا، کوچصفهانی هاله. بررسی تغییرات ترکیبات اسانس گیاهان دارویی و خوراکی که با اشعه گاما ضدعفونی می‌شوند. فصلنامه گياهان دارویی. 1386; 6 (22) :71-76

URL: http://jmp.ir/article-1-618-fa.html


1- 1- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، S-SURMAGHI@YAHOO.COM
2- 2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- 3- کارشناس، اداره کل آزمایشگاه‌های کنترل و نظارت بر امور غذا و داروی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
4- 4- کارشناس، اداره کل آزمایشگاه‌های کنترل و نظارت بر امور غذا و داروی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
چکیده:   (6937 مشاهده)
مقدمه: یکی از معضلات استفاده از گیاهان دارویی و خوراکی، آلودگی‌های میکروبی و قارچی آن‌هاست که برای حل این مشکل امروزه از اشعه گاما به عنوان ضدعفونی‌کردن این گیاهان استفاده می‌شود. با توجه به این‌که گیاهان حاوی تعداد زیادی ماده شیمیایی هستند، احتمال تغییر و تحول آن‌ها با تاباندن اشعه گاما امکان‌‌پذیر است. در صورت چنین تحولی می‌توان انتظار داشت که با این تغییرات، در خواص دارویی آن‌ها تغییراتی حاصل ‌شود و ممکن است در آن‌ها مواد سمی، سرطان‌زا، محرک و نظایر آن ایجاد شود. هدف: در این پژوهش ده گیاه دارویی و خوراکی؛ نعناع قمی، نعناع فلفلی، گشنیز، رازیانه، زنجفیل، زیره سیاه، زیره سبز، بادرنجبویه، آویشن باغی و آویشن شیرازی که حاوی اسانس هستند، بررسی شدند. روش ‌بررسی: اسانس حاصل از بخش‌های مورد استفاده دارویی از گیاهان هدف، قبل و بعد از تابش اشعه گاما مورد آنالیز GC، GC/MS و سپس شناسایی ترکیبات اسانس قرار گرفتند و تغییرات حاصله بررسی گردیدند. نتایج: نتایج نشان دادند که در شدت‌هایی از تابش اشعه گاما، از بین ده گیاه مورد آزمایش، اسانس گیاه گشنیز دستخوش تغییرات فاحش گشته است. نتیجه‌گیری: نتیجه این تحقیق فرضیه موجود در زمینه احتمال تغییر ترکیبات در اثر تابش اشعه گاما را تایید کرد و موضوع آن می‌تواند در سطح جهان به صورت هشداری، عواقب احتمالی برای انسان‌ها را به صدا درآورد.
متن کامل [PDF 205 kb]   (1315 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1393/9/9 | پذیرش: 1393/9/9 | انتشار: 1393/9/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb