Jafari Dinani N, Asgary S, Madani H, Mahzoni P, Naderi G. Effect of
Artemisia aucheri Extract on Atherogenic Lipids and Atherogenesis in Hypercholesterolemic Rabbits. J. Med. Plants 2007; 6 (23) :20-28
URL:
http://jmp.ir/article-1-584-fa.html
جعفری دینانی نرگس، عسگری صدیقه، مدنی حسین، محزونی پروین، نادری غلامعلی. بررسی اثر عصاره درمنه کوهی بر لیپیدهای آتروژنیک و آتروژنز در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک. فصلنامه گياهان دارویی. 1386; 6 (23) :20-28
URL: http://jmp.ir/article-1-584-fa.html
1- کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، sasgary@yahoo.com
3- استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان
4- دانشیار، گروه پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
5- دانشیار، گروه بیوشیمی بالینی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده: (10273 مشاهده)
مقدمه: آترواسکلروز که به وسیله رسوب تدریجی چربی و لیپیدها در شریانهای ماهیچهای ایجاد میشود دلیل اصلی مرگ و میر در جهان است. رژیم غذایی یکی از مهمترین عوامل محیطی مربوط به این بیماری است. رژیمهای غنی از کلسترول، آترواسکلروز را پیش میبرند و رژیمهای غنی از ترکیبات گیاهی، مانع ایجاد و پیشرفت این بیماری میشوند. وجود ترکیباتی با خاصیت هیپولیپیدمیک و آنتی اکسیدان در بسیاری ازگونههای جنس درمنه به اثبات رسیده است. هدف: هدف این پژوهش تعیین اثرات درمنه کوهی بر لیپیدهای خون و ایجاد آترواسکلروز در خرگوشهای تغذیه شده با رژیم پرکلسترول است. روش بررسی: پانزده خرگوش نر به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه تحت رژیم معمولی، گروه تحت رژیم پرکلسترول (1 درصد کلسترول) و گروهی که رژیم پرکلسترول همراه با مصرف یک روز در میان عصاره درمنه کوهی با دوز mg/kg 100 وزن بدن داشتند. غلظت کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، LDL - کلسترول (LDL) و HDL - کلسترول (HDL) سرم در زمان شروع آزمایش، پایان ماه اول و پایان ماه دوم در خرگوشها تعیین شد. آئورت برای تعیین شدت ضایعات آترواسکلروتیک در پایان دوره آزمایش برداشته شد. نتایج: درمنه کوهی به طور معنیداری سطح TC، TG و LDL را کاهش و سطح HDLرا افزایش داد و سبب کاهش ضایعات آترواسکلروتیک در آئورت شد. نتیجهگیری: میتوان گفت که عصاره درمنه کوهی بر جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز موثر است و این عمل را احتمالاً از طریق تاثیر بر لیپوپروتئینهای پلاسما، خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی انجام میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1384/9/21 | پذیرش: 1385/12/10 | انتشار: 1386/6/31