Zaringhalam M, Sattari M, Zaringhalam J, Rezazadeh S. Effect of Black Pepper, Red Pepper and
Zataria multiflora Boiss. Alcoholic Extracts on Growth and DNase Activity of Staphylococcus aureus. J. Med. Plants 2007; 6 (24) :17-21
URL:
http://jmp.ir/article-1-545-fa.html
زرینقلم مقدم مریم، ستاری مرتضی، زرینقلم مقدم جلال، رضازاده شمسعلی. اثر عصاره الکلی فلفل سیاه، قرمز و آویشن شیرازی بر مهار آنزیم DNase استافیلوکوکوس اورئوس. فصلنامه گياهان دارویی. 1386; 6 (24) :17-21
URL: http://jmp.ir/article-1-545-fa.html
1- کارشناس ارشد، گروه باکتریشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، sattarim@modares.ac.ir
2- دانشیار، گروه باکتریشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
3- دکترای فیزیولوژی، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شهید بهشتی
4- استادیار، گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده: (6938 مشاهده)
مقدمه: آنزیم DNase یکی از شاخصههای تشخیصی و بیماریزایی در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است. عصارههای گیاهی به روشهای مختلف اثر مهاری بر روی این باکتری دارند. هدف: این تحقیق با هدف بررسی اثرات مهاری غلظتهای کمتر از بازدارندگی رشد عصارههای الکلی فلفل سیاه، فلفل قرمز و آویشن شیرازی بر روی رشد و فعالیت DNase استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد. روش بررسی: ابتدا سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس را تهیه کردیم، سپس فلفل سیاه، فلفل قرمز و آویشن شیرازی را پس از تایید از باغ کشاورزی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان تهران تهیه کردیم. عصاره الکلی هر سه گیاه به نسبت 1 به 5 توسط اتانل 96 درجه تهیه شد. از روش رقت در آگار یا آبگوشت در محیط مولر هینتون برای تعیین کمترین رقت مهاری رشد استفاده شد. رشد باکتری در مجاورت رقتهای 2/1 تا 64/1 از کمترین رقت مهاری رشد هر یک از عصارهها در محیط مولر هینتون به مدت 24 ساعت بررسی شد. نتایج: عصاره هر سه گیاه منجر به مهار رشد استافیلوکوکوس اورئوس شدند. رقتهای 64/1 و32/1 از عصاره الکلی آویشن و رقتهای 16/1، 32/1 و 64/1 از فلفل سیاه و قرمز منجربه مهار آنزیمDNase در مقایسه با شاهد بدون عصاره شدند. نتیجهگیری: میتوان چنین نتیجهگیری کرد که عصاره این گیاهان علاوه بر اثر از طریق غشای باکتری که در بررسیهای قبلی نیز تایید شده، احتمالاً باید بر روی سنتز آنزیمی باکتری نیز نقش داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1385/6/30 | پذیرش: 1386/6/3 | انتشار: 1386/9/30