مقدمه: کاربرد محرکهای زیستی در راستای تولید فرآوردههای بیولوژیکی سازگار با محیط زیست و در پیوند با کشاورزی نوین میتواند سبب افزایش رشد کیفی و کمی گیاهان و کاهش اثرات تنشهای محیطی بر آنها شود.
هدف: این پژوهش به منظور ارزیابی و تعیین تأثیر کاربرد محرکهای زیستی و ترکیب اسیدهای آمینه بر عملکرد کمی و کیفی گیاه بابونه آلمانی اجرا شد.
روش بررسی: این تحقیق در سال 1389 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 10 تیمار و 3 تکرار انجام شد. تیمارها شامل C (شاهد)، CF (کود کامل)، A1 ( آمینولفورته 75/0 لیتر در هکتار)، A2 ( آمینولفورته 5/1 لیتر در هکتار)، K1 ( کادوستیم 75/0 لیتر در هکتار)، K2 ( کادوستیم 5/1 لیتر در هکتار)، H1 ( هیومی فورته 75/0 لیتر در هکتار)، H2 ( هیومی فورته 5/1 لیتر در هکتار)، F1 ( فسنوترن 75/0 لیتر در هکتار) و F2 ( فسنوترن 5/1 لیتر در هکتار) بودند.
نتایج: تیمارهای اعمال شده دارای اثرات معنیداری بر ارتفاع بوته، قطر کاپیتول، تعداد کاپیتول بوته، وزن تر و خشک کاپیتول در هکتار، عملکرد اسانس در هکتار، مقدار کامازولن، مقدار فلاونوئید کل (01/0 > p ) و شاخص برداشت (05/0 > p ) بودند، اما بر محتوای رطوبتی بوته تأثیر معنیداری نداشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |