سال 11، شماره 41 و S8 - ( supplement 8 1390 )                   سال 11 شماره 41 و S8 صفحات 185-194 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamkar A, Shariatifar N, Jamshidi A, Jebelli Javan A, Sadeghi T, Zeagham Monfared M. In vitro Evaluation of Antioxidant Activity of Iranian Mentha longifolia Essential Oil and Extracts. J. Med. Plants. 2012; 11 (41) :185-194
URL: http://jmp.ir/article-1-490-fa.html
کامکار ابوالفضل، شریعتی‌فر نبی، جمشیدی امیر‌حسین، جبلی‌جوان اشکان، صادقی طناز، ضیغم‌منفرد محمد‌مهدی. مطالعه فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس و عصاره پونه (Mentha longifolia) ایرانی در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :185-194

URL: http://jmp.ir/article-1-490-fa.html


1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، nshariatifar@ut.ac.ir
3- فارماکوگنوزی، معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
4- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان
5- دانشکده دامپزشکی‌، دانشگاه تهران
6- گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (5632 مشاهده)

  مقدمه : امروزه گیا هان دارویی به عنوان منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، مورد توجه محققین برای استفاده در سامانه های غذایی و بیولوژیک قرار گرفته اند .

  هدف : این تحقیق به منظور بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس و عصارهای آبی و الکلی گیاه پونه ایرانی به عنوان جایگزین آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی انجام شده است .

  روش بررسی : در این مطالعه آزمایشگاهی، اسانس گیاه با دستگاه طیف نگار جرمی GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده‌ی آن شناسایی شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس وعصاره‌های آبی و الکلی در غلظت‌های مختلف با استفاده از دو روش 2 و '2- دی‌فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بررسی و با آنتی‌اکسیدان سنتزی بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن ( Butylated Hydroxy Toluene ) BHT مقایسه شد.

  نتایج : نتایج نشان داد که اجزاء اصلی اسانس پونه به ترتیب عبارتند از‌: سیس پی پریتون اپوکسید ( Cis piperitone epoxide ) (23/28 درصد)، آلفا ترپینه ال ( Alpha-terpineol ) (64/18 درصد)، منتون (Menthone ) (97/10 درصد)، پوله گون (Pulegone ) (73/9 درصد) و پی پریتون اکساید (Cis piperitone epoxide ) (73/8 درصد) 50 IC اسانس پونه 5 ± 1765 میکروگرم بر میلی‌لیتر، عصاره آبی پونه 2/1 ± 100، عصاره اتانولی 58/0 ± 8/53 ‌و عصاره متانولی 5/0 ± 50 به ترتیب تعیین شد، در حالی که این پارامتر برای ‌BHT ، 25/0 ± 9/4 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. در روش بی‌رنگ شدن بتاکاروتن فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس 60 درصد و برای عصارهای آبی‌، اتانولی‌ و متانولی به ترتیب 27/73، 88/89‌، 79/84 در‌صد و برای BHT 9/0 ± 95 درصد تعیین شد.

نتیجه‌گیری : نتایج نشان داد که عصاره‌های پونه دارای اثر آنتی‌اکسیدانی قویی هستند و می‌توانند پس از آزمایش‌های تکمیلی در سامانه غذایی به کار روند.
متن کامل [PDF 413 kb]   (2985 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1389/5/20 | پذیرش: 1390/1/16 | انتشار: 1390/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb