سال 11، شماره 41 و S8 - ( supplement 8 1390 )                   سال 11 شماره 41 و S8 صفحات 127-140 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taha Nejad M, Barzegar M, Sahari M, Naghdi Badi H. Evaluation of Antioxidant Activity of Lavandula angustifolia Essential Oil in Crude Soybean Oil System. J. Med. Plants. 2012; 11 (41) :127-140
URL: http://jmp.ir/article-1-482-fa.html
طاهانژاد محمد، برزگر محسن، سحری محمدعلی، نقدی‌بادی حسنعلی. ارزیابی فعالیت ضداکسایشی اسانس اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) در سامانه روغن خام سویا. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :127-140

URL: http://jmp.ir/article-1-482-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، mbb@modares.ac.ir
3- گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (6003 مشاهده)

  مقدمه : امروزه بررسی امکان جایگزینی بسیاری از افزودنی‌های شیمیایی همچون ضداکساینده‌های سنتزی با ترکیبات مؤثره‌ی گیاهان دارویی مورد توجه محققین قرار گرفته است.

  هدف : تعیین اجزای اصلی اسانس اسطوخودوس، ارزیابی فعالیت ضداکسایشی و قدرت ضدرادیکالی این اسانس با آزمون‌های DPPH° ، + ABTS° و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن و نهایتاً، تعیین اثر ضداکسایشی آن در روغن خام سویا از اهداف این تحقیق است.

  روش بررسی : اجزای اسانس با GC/MS شناسایی شدند. فعالیت ضدرادیکالی اسانس مذکور با استفاده از روش‌های مختلف بررسی و در ادامه فعالیت ضداکسایشی اسانس در روغن خام سویا به روش آزمون آون مطالعه شد.

  نتایج: 6 ترکیب عمده اسانس، لینالول (89/27 درصد)، کامفور (82/10 درصد)، 1 و 8 سین‌اُل (05/9 درصد)، لینالول‌استات (86/8 درصد)، بورن‌اُل (29/7 درصد) و آلفا ترپین‌اُل (04/5 درصد) بود. EC50 ‌اسانس اسطوخودوس 58/1 ± 54/35 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر محاسبه شد. در آزمون ABTS°+ ، بیشترین فعالیت ضداکسایشی مربوط به غلظت 40 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر اسانس بود. در آزمون بی‌رنگ شدن بتاکاروتن، بیشترین فعالیت ضداکسایشی اسانس اسطوخودوس مربوط به غلظت 10 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر آن‌ بود که 4/54 درصد بازدارندگی از خود نشان داد. در آزمون آون، اسانس توانایی جلوگیری از تولید محصولات اولیه و ثانویه‌ی اکسیداسیون، در روغن سویای خام را در سطح غلظتی 8/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر که تقریباً معادل با ضداکساینده‌ی‌ شیمیایی BHA در سطح غلظتی 2/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر است، داشت.

نتیجه‌گیری : اسانس اسطوخودوس دارای فعالیت ضدرادیکالی می‌باشد و با انجام آزمایش‌های تکمیلی می‌توان از آن به عنوان ضداکساینده طبیعی در مواد غذایی، به ویژه حاوی روغن‌های خوراکی، استفاده نمود.
متن کامل [PDF 618 kb]   (1765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1389/9/8 | پذیرش: 1390/4/15 | انتشار: 1390/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb