مقدمه: باسیلوس سرئوس باکتری است گرم مثبت و اسپوردار که اغلب در فرآوردههای غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآوردههای لبنی تکثیر مینماید. بین 1 الی 20 درصد تمامی موارد شیوع مسمومیتهای غذایی در جهان به دلیل باسیلوس سرئوس بوده است. امروزه توجه و علاقه فزاینده به استفاده از اسانسهای گیاهی به عنوان نگهدارندههای طبیعی برای غذا وجود دارد. یک نمونه از این افزودنیهای ضدمیکروبی طبیعی اسانس زیره سبز است و تاکنون مهار رشد چندین باکتری بیماریزا توسط این اسانس در مقالات مختلف گزارش شده است.
هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز علیه باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی است.
روش بررسی: اسانس گیاه زیره سبز به وسیله روش تقطیر با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه رنگنگار گازی متصل به طیفنگار جرمی مورد تحلیل قرار گرفت. سپس تأثیر غلظتهای مختلف اسانس (صفر، 50، 150، 300 و ppm 450) بر باکتری باسیلوس سرئوس در سوپ جو تجاری در دو دمای نگهداری 10 و 25 درجه سانتیگراد طی زمانهای معینی از آزمایش (روز صفر، 1، 2، 3، 4، 5، 6، 9، 12، 15، 18 و 21) مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: لگاریتم باکتری باسیلوس سرئوس به وسیله غلظتهای 300 و ppm 450 اسانس در دمای نگهداری 10 درجه سانتیگراد و همچنین غلظت ppm 450 اسانس در دمای نگهداری 25 درجه سانتیگراد به طور معنیداری کاهش پیدا کرد (01/0> p ) .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |