سال 11، شماره 41 و S8 - ( supplement 8 1390 )                   سال 11 شماره 41 و S8 صفحات 92-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi S, Hasani Khorsandi S, Khadem A, Salehi A. The Effect of Four Medicinal Plants on Performance and Concentration of Serum Lipids in Broiler Chicks. J. Med. Plants 2012; 11 (41) :83-92
URL: http://jmp.ir/article-1-477-fa.html
شریفی سیدداود، حسنی خورسندی سعیده، خادم علی‌اکبر، صالحی عبدالرضا. اثرات چهار گیاه دارویی بر عملکرد و غلظت لیپیدهای سرم جوجه‌های گوشتی. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :83-92

URL: http://jmp.ir/article-1-477-fa.html


1- گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، پاکدشت ، sdsharifi@ut.ac.ir
2- گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، پاکدشت
چکیده:   (10208 مشاهده)

مقدمه: امروزه استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های محرک رشد به دلیل احتمال بروز مقاومت باکتریایی و همچنین انتقال از طریق فراورده‌های تولیدی به مصرف‌کنندگان با محدودیت مواجه شده است‌. گیاهان دارویی با اثرات ضد‌میکروبی و همچنین کاهش‌دهنده لیپیدهای سرمی به عنوان جایگزین‌های مناسبی برای آنتی‌بیوتیک‌ها مطرح شده‌اند.

هدف: بررسی مقایسه‌ای تأثیر چهار گیاه دارویی نعناع، زیره، بومادران و کلپوره به عنوان محرک رشد بر بهبود عملکرد و کاهش لیپیدهای سرم در جوجه‌های گوشتی بود.

روش بررسی: تعداد 280 قطعه جوجه نر یک روزه از نژاد رأس در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار‌ و 56 پرنده در هر تیمار‌ استفاده شدند. گیاهان دارویی زیره سبز، نعناع، بومادران و کلپوره به ترتیب در مقادیر 5/1، 3/0، 2/0 و 2/0 درصد ‌ به جیره اضافه شدند. یک تیمار نیز بدون هیچ افزودنی به عنوان شاهد منظور شد. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل به طور هفتگی اندازه‌گیری شد. غلظت کلسترول تام، تری‌گلیسرید، LDL و HDL سرم در 35 روزگی تعیین شد.

نتایج: از بین گیاهان مورد مطالعه، نعناع ‌به طور معنی‌داری مصرف خوراک (4/2196 گرم) و میزان افزایش وزن (3/1005 گرم) را در دوره پایانی آزمایش بهبود داد (05/0 p< ). استفاده از کلپوره موجب کاهش معنی‌داری در میزان افزایش وزن 3/1821 گرم) نسبت به شاهد (7/1963 گرم) در کل دوره شد ولی میزان کلسترول ( mg/dl 33/151) و LDL ( mg/dl 06/29) سرم را در مقایسه با سایر تیمارها کاهش و میزان HDL ( mg/dl 16/120) را افزایش داد (05/0 p< ).

نتیجه‌گیری: استفاده از نعناع در جیره، رشد جوجه‌های گوشتی را در مقایسه با شاهد افزایش داد و می‌تواند به عنوان محرک رشد در جوجه‌های گوشتی در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 569 kb]   (4031 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1389/1/25 | پذیرش: 1390/1/30 | انتشار: 1391/1/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb