مقدمه: روغن کنجد دارای مقادیر زیادی اسید چرب غیراشباع و همچنین لسیتین میباشد و میتواند برخی از عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تحت اثر قرار دهد.
هدف: با توجه به کار برد روغن کنجد به عنوان حلال ، در این تحقیق اثر رژیم غذایی حاوی روغن کنجد به مدت 28، 42 و 56 روز بر درد مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه از موشهای صحرایی نه ماهه با وزن20 ± 360 گرم استفاده شد. حیوانات به دو گروه تقسیم شدند: ١) گروه کنترل ) غذای معمولی ( ٢) گروه آزمایش (شامل چهار زیر و هر زیر گروهها موشها به طور متناوب به ترتیب 28، 42 و 56 روز با پلیتهای حاوی روغن کنجد 10 درصد، تغذیه شدند. یک زیر گروه نیز به مدت 56 روز با پلیتهای حاوی لسیتین 1 درصد تغذیه شد ( . در پایان روزهای 28، 42 و 56، تست Hot-Plate و تست فرمالین انجام شد.
نتایج: رژیم غذایی در هر سه گروه ، درد را در آزمون Hot-Plate کاهش داد. همچنین در فاز اولیه تست فرمالین، تنها در گروه 28 روز بیدردی ایجاد نمود، ولی در فاز دوم توانست در هر سه گروه بیدردی ایجاد کند. رژیم غذایی حاوی لسیتین ، درد را در فاز دوم در مقایسه با رژیم معمولی، کاهش داد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |