مقدمه: گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثرات ضدباکتریایی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتریهای بیماریزای مهمی که از عوامل مسمومیتهای غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر میرسد . نیسین نیز نوعی باکتریوسین است که از فعالیت باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس استحصال میشود و امروزه به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در برخی مواد غذایی استفاده میشود.
هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات نگهدارندگی اسانس آویشن شیرازی و نیسین بر فاکتورهای کنترل کیفی فیلههای سبک شور شده ماهی کپور نقرهای میباشد.
روش بررسی: اثرات اسانس آویشن شیرازی در غلظتهای مختلف (صفر، 045/0، 135/0، 405/0 و 810/0درصد) و نیسین (صفر، 25/0 درصد) بر مدت زمان نگهداری فیلههای سبک شور شده ماهی کپور نقرهای در شرایط یخچالی نامناسب (دمای 10 درجه سانتیگراد) از طریق سنجش میزان بار میکروبی، pH ، TVN ، TBARS و Peroxide value انجام گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، استفاده از غلظتهای بالای اسانس آویشن ( 135/0، 405/0 و 810/0 درصد) و نیسین (25/0 درصد) دارای تأثیر معنیدار بر افزایش مدت زمان نگهداری فیلههای ماهی سبک شور بوده است (05/0 > p ).
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |