دوره 2، شماره 42 و S9 - ( ويژه نامه شماره 9 1391 )                   جلد 2 شماره 42 و S9 صفحات 32-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazrati Yadekori S, Alirezalu K, Tahmasebi Sarvestani Z, Alirezalu A. Investigation of Oil Content and Fatty Acid Composition of Pyrus glabra Boiss.. J. Med. Plants. 2012; 2 (42) :32-36
URL: http://jmp.ir/article-1-429-fa.html
حضرتی سعید، علیرضالو کاظم، طهماسبی سروستانی زین‌العابدین، علیرضالو ابوالفضل. بررسی میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه دارویی انچوچک (Pyrus glabra Boiss.). فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 2 (42) :32-36

URL: http://jmp.ir/article-1-429-fa.html


1- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3- گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، Tahmaseb@modares.ac.ir
4- گروه باغبانی (گرایش گیاهان دارویی)، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (16620 مشاهده)

  مقدمه : انچوچک (گلابی وحشی) با نام علمی ( Boiss. Pyrus glabra ) گیاهی چند ساله از تیره گل سرخ ( Rosaceae ) می‌باشد. این گیاه بومی ایران بوده و بذرهای آن به علت وجود روغن و مواد اسانسی دارای خصوصیات دارویی و تغذیه‌ای فراوانی می‌باشد.

  هدف: این آزمایش به منظور تعیین میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب بذور گیاه دارویی انچوچک انجام گرفت. تاکنون گزارشی در مورد ترکیب‌های بذر این گیاه ارائه نشده و این مطالعه اولین گزارش می‌باشد.

  روش بررسی : برای تعیین درصد روغن بذور از روش سوکسله و برای ترکیب اسیدهای چرب از دستگاه گاز کروماتوگرافی استفاده شد.

  نتایج : میزان روغن به دست آمده از بذور گیاه دارویی انچوجک 33 درصد گزارش شد. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه اسیدهای چرب توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی ( GC ) ده اسید چرب عمده در بذر گیاه انچوچک شناسایی شد. اولئیک اسید ( C18:1 ) با 70/48 درصد و لینولئیک اسید با 62/39 درصد عمده‌ترین اسیدهای چرب شناخته شده روغن بودند. سایر اسیدهای چرب شناسایی شده شامل پالمتیک اسید، پالمیتولئیک اسید، استئاریک اسید، هپتا دکانوئیک اسید، مارگاریک اسید، آراشیدیک اسید، آراشیدونیک اسید و لینولنیک اسید بودند.

نتیجه‌گیری : به طور کلی می‌توان از بذور انچوچک به دلیل داشتن میزان مناسب روغن، اسیدهای چرب غیر‌اشباع و خواص آنتی‌اکسیدانی بالا در صنایع دارویی و بهداشتی کشور بهره گرفت.
واژه‌های کلیدی: انچوچک، بذر، روغن، اسیدهای چرب
متن کامل [PDF 271 kb]   (1437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb