سال 11، شماره 42 و S9 - ( supplement 9 1391 )                   سال 11 شماره 42 و S9 صفحات 32-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazrati Yadekori S, Alirezalu K, Tahmasebi Sarvestani Z, Alirezalu A. Investigation of Oil Content and Fatty Acid Composition of Pyrus glabra Boiss.. J. Med. Plants. 2012; 11 (42) :32-36
URL: http://jmp.ir/article-1-429-fa.html
حضرتی سعید، علیرضالو کاظم، طهماسبی سروستانی زین‌العابدین، علیرضالو ابوالفضل. بررسی میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه دارویی انچوچک (Pyrus glabra Boiss.). فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (42) :32-36

URL: http://jmp.ir/article-1-429-fa.html


1- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3- گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، Tahmaseb@modares.ac.ir
4- گروه باغبانی (گرایش گیاهان دارویی)، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (21830 مشاهده)

مقدمه : انچوچک (گلابی وحشی) با نام علمی ( Pyrus glabra Boiss. ) گیاهی چند ساله از تیره گل سرخ (Rosaceae) می‌باشد. این گیاه بومی ایران بوده و بذرهای آن به علت وجود روغن و مواد اسانسی دارای خصوصیات دارویی و تغذیه‌ای فراوانی می‌باشد.

هدف: این آزمایش به منظور تعیین میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب بذور گیاه دارویی انچوچک انجام گرفت. تاکنون گزارشی در مورد ترکیب‌های بذر این گیاه ارائه نشده و این مطالعه اولین گزارش می‌باشد.

روش بررسی : برای تعیین درصد روغن بذور از روش سوکسله و برای ترکیب اسیدهای چرب از دستگاه گاز کروماتوگرافی استفاده شد.

نتایج : میزان روغن به دست آمده از بذور گیاه دارویی انچوجک 33 درصد گزارش شد. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه اسیدهای چرب توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) ده اسید چرب عمده در بذر گیاه انچوچک شناسایی شد. اولئیک اسید ( C18:1 ) با 70/48 درصد و لینولئیک اسید با 62/39 درصد عمده‌ترین اسیدهای چرب شناخته شده روغن بودند. سایر اسیدهای چرب شناسایی شده شامل پالمتیک اسید، پالمیتولئیک اسید، استئاریک اسید، هپتا دکانوئیک اسید، مارگاریک اسید، آراشیدیک اسید، آراشیدونیک اسید و لینولنیک اسید بودند.

نتیجه‌گیری : به طور کلی می‌توان از بذور انچوچک به دلیل داشتن میزان مناسب روغن، اسیدهای چرب غیر‌اشباع و خواص آنتی‌اکسیدانی بالا در صنایع دارویی و بهداشتی کشور بهره گرفت.
واژه‌های کلیدی: انچوچک، بذر، روغن، اسیدهای چرب
متن کامل [PDF 271 kb]   (1811 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1389/9/20 | پذیرش: 1389/12/14 | انتشار: 1391/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb