سال 7، شماره 28 - ( 9-1387 )                   سال 7 شماره 28 صفحات 111-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Komeilizadeh H, Hakemi vala M, Kamalinejad M, Neshat ashofteh S. Study of Antimicrobial Effects of Organic and Aqueous Extracts of Grains of Triticum sativum Lam. on Gram – positive and Gram-negative Bacteria. J. Med. Plants 2008; 7 (28) :105-111
URL: http://jmp.ir/article-1-418-fa.html
کمیلی‌زاده حسین، حاکمی‌والا مژده، کمالی‌نژاد محمد، نشاط آشفته سمیه. بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های آلی و آبی دانه‌های گیاه Triticum sativum Lam.بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی. فصلنامه گياهان دارویی. 1387; 7 (28) :105-111

URL: http://jmp.ir/article-1-418-fa.html


1- دانشیار، عضو هیات علمی گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
2- دکتری باکتری‌شناسی پزشکی، انستیتو پاستور ایران، بخش بیوتکنولوژی ، mojdeh_hakemi@yahoo.com
3- مربی، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
4- دکتری حرفه‌ای داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی
چکیده:   (6023 مشاهده)
مقدمه: بیماری‌های باکتریایی از جمله بیماری‌های رایج در زندگی انسان‌ها بوده و از طرف دیگر درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها مسایل دیگری چون مقاومت دارویی و بروز عوارض جانبی را مطرح می‌کند. لذا استفاده از داروهای گیاهی جدید با عوارض جانبی کمتر می‌تواند کمک شایانی در درمان این نوع عفونت‌ها باشد. هدف: از آنجایی که استفاده از گندم با نام علمی Triticum sativum در طب سنتی ایران مرسوم است، در این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی گیاه گندم علیه تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و منفی بررسی شد. روش بررسی: عصاره‌گیری از گیاه با حلال‌های آب، متانول 80 درصد، کلروفرم و اتردوپترول به روش ماسراسیون انجام شد. غلظت‌های 25، 50، 75 و 100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از عصاره تهیه شد و با استفاده از متد Kirby-Bauer و روش دیسک دیفیوژن اثر ضدمیکروبی آن بر روی باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پیوژنز، اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد. نتایج: عصاره آبی در هیچ یک از غلظت‌های مصرفی ( mg/ml100، 75، 50، 25) بر هیچ‌یک از باکتری‌های مورد آزمایش اثر ضدباکتریایی نشان نداد. عصاره متانولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز اثر قابل توجهی داشته و بر باکتری استافیلوکوک اورئوس اثر ضعیفی نشان داد. عصاره کلروفرمی بر باکتری‌های استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس اثر ضدمیکروبی ضعیفی داشت. اثر عصاره اتردوپترولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز قابل توجه و بر باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس ضعیف بوده است. هیچ‌یک از عصاره‌های فوق بر سودوموناس ائروژینوزا اثری نداشتند. نتیجه‌گیری: عصاره آلی گندم دارای اثر ضدباکتریایی بر روی برخی از باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت می‌باشد.
متن کامل [PDF 214 kb]   (2647 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1386/1/26 | پذیرش: 1387/6/24 | انتشار: 1387/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb