[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) ::
جلد 4 شماره 29 صفحات 164-170 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر آلیسین سیر بر میزان تولید نیتریک اکساید ماکروفاژها در برابر کاندیدا آلبیکنس
مریم سلطانی1، محدثه لاری‌پور *2، عباس اخوان‌سپهی3، مرتضی پیرعلی‌همدانی4
1- دانشجوی دکتری تخصصی دانشجوی دکتری تخصصی، گروه قارچ‌شناسی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2- دانشجوی دکتری تخصصی دانشجوی دکتری تخصصی، گروه قارچ‌شناسی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، mlarypoor@yahoo.com
3- استادیار استادیار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
4- دانشیار دانشیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (3221 مشاهده)
مقدمه: سیر، گیاهی علفی با ترکیبات متنوعی است که یکی از مهم‌ترین آنها آلیسین با خواص آنتی‌بیوتیکی می‌باشد. قارچ کاندیدا آلبیکنس، مخمری فرصت‌طلب است که در صورت نقص سیستم ایمنی، عامل بیماری‌زایی محسوب می‌شود. مکانیسم‌های ایمنی در برابر این قارچ، ماکروفاژها هستند که با مکانیسم کشندگی وابسته و غیروابسته به اکسیژن عمل می‌کنند به طوری‌که مکانیسم وابسته به اکسیژن، شامل تولید واسطه‌های فعال اکسیژنی و نیتروژنی است که توسط ماکروفاژهای تولید می‌شوند و از این طریق میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برند. هدف: با توجه به خواص سیر و اثرات مفید احتمالی آلیسین سیر بر روی فعالیت ضدقارچی ماکروفاژها تاثیر آلیسین سیر بر میزان تولید نیتریک اکساید ماکروفاژها در برابر کاندیدا آلبیکنس بررسی شد تا سیر در درمان بیماران دارای نقص سیستم ایمنی مبتلا به کاندیدیازیس مورد استفاده قرار گیرد. روش بررسی: در این تحقیق اثر آلیسین سیر بر فعالیت ماکروفاژها در میزان آزادسازی نیتریک اکساید در برابر کاندیدا آلبیکنس بررسی می‌شود بدین‌منظور آلیسین سیر به روش عصاره کلروفرمی به دست آمد و بر روی ماکروفاژهای موشBalb/c از جنس نر با سن 8 - 6 هفته در شرایط آزمایشگاهی اثر داه شد و کاندیداآلبیکنس را در دو گروه آلیسین‌دار و بدون آلیسین با ماکروفاژها همراه کرده و نهایتاً پس از مقایسه با نمونه‌های کنترل مثبت و منفی، میزان فعالیت ماکروفاژها از طریق تولید نیتریک اکساید بررسی شد. نتایج: پس از بررسی میزان نیتریک اکساید تولیدی توسط ماکروفاژها، نتایج نشان داد که آلیسین به عنوان یک ماده طبیعی باعث تحریک سیستم ایمنی در برابر این قارچ می‌شود به طوری‌که ماکروفاژهای همراه شده با آلیسین، میزان نیتریک اکساید تولیدی بیشتری در مقایسه با گروه بدون آلیسین، داشتند و این با مقایسه نتایج به دست آمده از این دو گروه و گروه‌های کنترل، به دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت اثر عامل کاندیدا آلبینکس در ایجاد کاندید یازیس و احتمال استفاده این قارچ از مواد مهاری خود جهت جلوگیری از فعالیت ماکروفاژها و تولید نیتریک اکساید، همچنین با مقایسه مقالات و نتایج دیگران، به این نتیجه رسیدیم که آلیسین به دست آمده از سیر، می‌تواند تاثیرات بالایی بر روی فعالیت ماکروفاژها در تولید NO در برابر عوامل کاندیدیازیس داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: کاندیداآلبیکنس، آلیسین، نیتریک اکساید، ماکروفاژ
متن کامل [PDF 215 kb]   (700 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani M, Larypoor M, Akhavan sepahy A, Pirali Hamedani M. Effect of Allicin of Garlic on Production Nitric Oxide of Macrophage to Candida Albicans. JMP. 2009; 4 (29) :164-170
URL: http://jmp.ir/article-1-401-fa.html
سلطانی مریم، لاری‌پور محدثه، اخوان‌سپهی عباس، پیرعلی‌همدانی مرتضی. بررسی تاثیر آلیسین سیر بر میزان تولید نیتریک اکساید ماکروفاژها در برابر کاندیدا آلبیکنس. فصلنامه گياهان دارويي. 1387; 4 (29) :164-170

URL: http://jmp.ir/article-1-401-fa.html

دوره 4، شماره 29 - ( 12-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 801 queries by yektaweb 3505