Mashak Z, Moradi B, Akhondzadeh basti A, Abasifar A, Gandomi H. Fate of
Listeria monocytogenes During the Manufacturing Process of Iranian white Brined Cheese as Affected by
Zataria multiflora Boiss. Essential oil. J. Med. Plants 2009; 8 (29) :114-122
URL:
http://jmp.ir/article-1-393-fa.html
مشاک زهره، مرادی بیژن، آخوندزادهبستی افشین، عباسیفر آرش، گندمی حسن. مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی. فصلنامه گياهان دارویی. 1387; 8 (29) :114-122
URL: http://jmp.ir/article-1-393-fa.html
1- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
2- دانشجوی کارشناسیارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
3- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
4- دستیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده: (7230 مشاهده)
مقدمه: گزارشهای بسیاری درباره جداسازی لیستریا مونوسیتزژنز از انواع پنیرها موجود است. کاربرد نگهدارندههای طبیعی از جمله اسانس آویشن شیرازی در کاهش این آلودگی موثر میباشد . هدف: هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدلیستریایی اسانس آویشن شیرازی بر رفتار باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تحت شرایط تولید پنیر سفید ایرانی است. روش بررسی: روشهای به کار رفته در این تحقیق مشتمل بر تهیه گیاه، استخراج اسانس و آنالیز آن، تهیه میزان تلقیح باکتریایی، تولید پنیرهای حاوی باکتری لیستریا و غلظتهای مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر، 50، 150 و ppm 300)، آزمایشها میکروبی و شیمیایی از نمونههای پنیر و بالاخره تحلیل آماری نتایج میباشد. نتایج: نتایج نشان داد که آویشن شیرازی تاثیر معنیداری بر تغییرات pH در نمونههای پنیر نداشت (05/0>p). همچنین با افزایش غلظت اسانس مزبور در نمونههای پنیر، لگاریتم تعداد باکتریها کاهش یافت. به طوری که کاهش رشد باکتریها تحت تاثیر غلظتهای ppm 150 و 300 در پنیرها در مقایسه با نمونههای فاقد آویشن معنیدار بود (05/0>p). نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشانگر اثرات بالقوه خوب آویشن شیرازی در پنیر به عنوان یک ماده ضدلیستریایی بود. کاربرد غلظت ppm 150 آویشن شیرازی در پنیر سفید ایرانی، میتواند سبب سلامت این فرآورده با حفظ اثرات مفید ارگانولپتیکی و کاهش رشد باکتری لیستریا در پنیر شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
گياهان دارویی دریافت: 1386/5/10 | پذیرش: 1387/6/14 | انتشار: 1387/12/28