سال 8، شماره 30 - ( 3-1388 )                   سال 8 شماره 30 صفحات 151-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Monsef - Esfahani H, Sharifi Aghdam E, Amini M, Faramarzi M, Shahverdi A, Hajiaghaee R. Antimicrobial Activity of Total Extract and Fractions of Geum kokanicum. J. Med. Plants 2009; 8 (30) :145-151
URL: http://jmp.ir/article-1-375-fa.html
منصف اصفهانی حمیدرضا، شریفی اقدم انسیه، امینی محسن، فرامرزی محمدعلی، شاهوردی احمدرضا، حاجی‌آقائی رضا. بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون‌های گیاه Geum kokanicum. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 8 (30) :145-151

URL: http://jmp.ir/article-1-375-fa.html


1- استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
2- دانشجوی داروسازی، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
3- استادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
4- استادیار، گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
5- مربی پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج ، rhajiaghaee@yahoo.com
چکیده:   (6986 مشاهده)
مقدمه: گیاه علف مبارک کوهستان با نام علمی Geum kokanicum از خانواده Rosaceae ، از جمله گیاهان با ریزوم دایمی ایران می‌باشد. این گیاه در درمان اسهال و سایر مشکلات گوارشی کاربرد دارد. هدف: در این تحقیق اثرات ضدمیکروبی عصاره تام و فراکسیون‌های مختلف تهیه شده از ریزوم G. kokanicum مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: گیاه G. kokanicam درخرداد ماه 1385 از منطقه بجنورد جمع‌آوری شد. سپس از ریزوم آن یک عصاره تام با اتانول 80 درصد و چهار فراکسیون به روش استخراج متوالی به دست آمد و هریک از فراکسیون‌ها و عصاره تام به روش Disc – diffusion مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: آزمون میکروبی اولیه عصاره تام و فراکسون‌های مختلف بر روی میکروب‌‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی، نشان‌دهنده بیشترین هاله عدم رشد فراکسیون متانلی (mg/disc 10) بر روی استافیلوکوکی اورئوس به میزان 19 میلی‌متر می‌باشد. هم‌چنین حداقل غلظت مهاری عصاره تام اتانولی روی میکروب‌های مختلف گرم مثبت و منفی شامل: استافیلوکوکوس اپیدرمیتیس، سویه ای از استرپتوکوک نوع A، باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، پسودوموناس آئروژینوزا، سویه ای از شیگلا و سویه ای از کلبسیلا مورد بررسی قرار گرفت که کمترین حداقل غلظت مهاری مربوط به استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به میزان 125/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان‌دهنده هاله عدم رشد عصاره تام این گیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوسی به میزان 18 میلی‌متر می‌باشد. با توجه به حضور تانن زیاد در آنالیز فیتوشیمیایی این عصاره حدس زده شد که این اثر ضدمیکروبی به دلیل حضور تانن بالا در گیاه باشد. به منظور اثبات این موضوع تانن گیاه، که در فراکسیون متانولی جمع شده بود به وسیله محلول ژلاتین 1 درصد جدا شده و به وسیله بیواتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت که تایید کننده حدس بالا می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: <، i>، Geum kokanicum<، /i>، تانن، فعالیت ضدمیکروبی
متن کامل [PDF 164 kb]   (2031 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/10/17 | پذیرش: 1388/2/7 | انتشار: 1388/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb