[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) ::
جلد 4 شماره 32 صفحات 145-152 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی بهترین روش استخراج ترکیبات فنلی موجود در گیاه سرخارگل
هما حاجی‌مهدی‌پور1، مهناز خانوی *2، مریم شکرچی3، زهرا عابدی4، مرتضی پیرعلی‌همدانی5
1- استاديار، گروه فارماکوگنوزی و عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران
2- استاديار، گروه فارماکوگنوزی و عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران ، khanavim@tums.ac.ir
3- استاديار، گروه شیمی دارویی و عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران
4- كارشناس بخش داروهاي گياهي، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران
5- دانشيار، گروه شیمی دارویی و عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، تهران
چکیده:   (3318 مشاهده)
مقدمه: سرخارگل گیاهی است که از دیرباز در طب سنتی مورد مصرف بوده است. امروزه تحقیقات وسیعی روی این گیاه انجام شده و مشخص شده است که این گیاه باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود. گیاه شامل ترکیبات متعددی مثل فلاونوئیدها، ترکیبات فنلی و ایزوبوتیل آمیدها است. ترکیبات فنلی یکی از مهم‌ترین دسته ترکیباتی هستند که اثرات محرک سیستم ایمنی آن‌ها اثبات شده است. بنابراین تعیین روشی برای استخراج بهینه این مواد از گیاه امری ضروری است. هدف: در این تحقیق اثرات حلال، روش استخراج، اندازه ذره‌ای گیاه و نسبت گیاه به حلال در استخراج ترکیبات فنلی گیاه سرخارگل مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: به منظور تعیین بهترین حلال برای استخراج فنل‌ها، حلال‌های مختلف قطبی و غیرقطبی از هگزان تا آب اسیدی مورد آزمایش قرار گرفتند. به علاوه روش‌های ماسراسیون، سونیکاسیون، پرکولاسیون، استخراج گرم و استخراج مداوم (با دستگاه سوکسله)، پودر گیاه با اندازه ذره‌ای متفاوت و نسبت‌های مختلف گیاه به حلال بررسی شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که بهترین روش برای استخراج ترکیبات فنلی استفاده از حلال متانول: آب (20: 80)، روش استخراج گرم (2 ساعت در دمای 50 درجه سانتی‌گراد)، اندازه ذره‌ای 300 میکرومتر و نسبت گیاه به حلال 200: 1 می‌باشد. نتیجه‌گیری: برای استخراج بهینه ترکیبات فنلی از گیاه سرخارگل شرایط خاص باید در نظر گرفته شوند.
واژه‌های کلیدی: سرخارگل، ترکیبات فنلی، استخراج، رنگ‌سنجی
متن کامل [PDF 323 kb]   (839 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajimehdipoor H, Khanavi M, Shekarchi M, Abedi Z, Pirali Hamedani M. Investigation of the Best Method for Extraction of Phenolic Compounds from Echinaceae purpurea L. (Moench). JMP. 2009; 4 (32) :145-152
URL: http://jmp.ir/article-1-358-fa.html
حاجی‌مهدی‌پور هما، خانوی مهناز، شکرچی مریم، عابدی زهرا، پیرعلی‌همدانی مرتضی. بررسی بهترین روش استخراج ترکیبات فنلی موجود در گیاه سرخارگل. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 4 (32) :145-152

URL: http://jmp.ir/article-1-358-fa.html

دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 798 queries by yektaweb 3461