[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) ::
جلد 4 شماره 32 صفحات 132-137 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات اسانس و اثرات ضد‌میکروبی گیاه Thymus caucasicus
رضا حاجی‌آقائی1، شمسعلی رضازاده1، یوسف اجنی2، نسرین صمدی3، نسیم آشوری4، سمیه آقامحمدزاده5، سیدحمید‌رضا علوی *6
1- استاديار پژوهشي، استادیار پژوهشی، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
2- مربي پژوهشي، مربی پژوهشی، گروه کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- استاديار، استادیار، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دكتري داروسازي, دکتری داروسازی, اداره کل آزمایشگاه‌های غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
5- دكتري داروسازي، دکتری داروسازی، دانشگاه آزاد‌اسلامی واحد علوم دارویی
6- استاديار پژوهشي، استادیار پژوهشی، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، shr.alavi@yahoo.com
چکیده:   (2641 مشاهده)
مقدمه: تیموس یکی از جنس‌های مهم خانواده نعناعیان2 می‌باشد و از زمان‌های دور تا‌کنون مورد استفاده سنتی و دارویی بوده است. گونه آویشن قفقازی از گونه‌های مهم تیموس است که از اطراف خلخال جمع‌آوری و شناسایی شد. هدف: در این تحقیق اجزای اسانس گیاه Thymus caucasicus مورد شناسایی قرارگرفته و اثرات ضد‌میکروبی آن و فراکسیون‌های اتردوپترولی، کلروفرمی و ان- بوتانولی بررسی شدند. روش بررسی: آویشن قفقازی Thymus caucasicus از اطراف خلخال جمع‌آوری و شناسایی شد. اسانس‌گیری به دو روش تقطیر با آب و تقطیر با بخارآب انجام شد و اجزای هر یک به کمک دستگاه GC/MS مورد شناسایی قرار گرفت. اثر ضد‌میکروبی اسانس‌های حاصل از روش تقطیر با آب و فراکسیون‌ها با استفاده از روش رقیق سازی در آگار در مقابل 8 سویه باکتریایی سنجیده شد. نتایج: در اسانس حاصل از تقطیر با آب و بخار آب به ترتیب، 44 و 57 ترکیب شناسایی شد. نتایج نشان‌دهنده اثر ضد‌میکروبی قابل توجه این اسانس‌ها و فراکسیون‌ها در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیس، باسیلوس سوبتیلیس، پسودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، اشرشیا کلی و سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین می‌باشد. نتیجه‌گیری: بخش اصلی اسانس حاصل از تقطیر با آب و بخار آب را Nerolidol تشکیل می‌دهد. بررسی های ضد میکروبی نشان‌دهنده کمترین غلظت مهاری برای اسانس و فراکسیون ان- بوتانولی در مقابل باکتری های مختلف می باشد.
واژه‌های کلیدی: Thymus caucasicus، اسانس، فعالیت ضد‌میکروبی
متن کامل [PDF 246 kb]   (652 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajiaghaee R, Rezazadeh S, Ajani Y, Samadi N, Ashoury N, Agha-Mohammadzade S et al . Chemical Compounds of Essensial oil and Antibacterial Effects of Thymus caucasicus. JMP. 2009; 4 (32) :132-137
URL: http://jmp.ir/article-1-356-fa.html
حاجی‌آقائی رضا، رضازاده شمسعلی، اجنی یوسف، صمدی نسرین، آشوری نسیم، آقامحمدزاده سمیه و همکاران.. بررسی ترکیبات اسانس و اثرات ضد‌میکروبی گیاه Thymus caucasicus. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 4 (32) :132-137

URL: http://jmp.ir/article-1-356-fa.html

دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 810 queries by yektaweb 3505