[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) ::
جلد 4 شماره 32 صفحات 53-59 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره آبی قارچGanoderma lucidum Karst. (Basidiomycota) از ایران
سمیه کی‌پور سنگسری *1، حسین ریاحی2، حسن رفعتی3، محمد فتی مراد علی4
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه سیستماتیک گیاهی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی ، skeypour@gmail.com
2- استاد، استاد، گروه زیست‌شناسی گیاهی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی
3- استادیار، استادیار، گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی، دانشگاه شهید بهشتی
4- کارشناس ارشد بیماری‌شناسی گیاهی، کارشناس ارشد بیماری‌شناسی گیاهی، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
چکیده:   (2386 مشاهده)
مقدمه: گونه Ganoderma lucidum متعلق به خانواده Ganodermataceae یکی از قارچ‌های دارویی شناخته شده است، که دارای خواص دارویی مختلفی چون: کاهش فشار و قند خون، تقویت سیستم ایمنی، خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی می‌باشد. هدف: با توجه به خواص دارویی متعدد نسبت داده شده به این قارچ و کمبود تحقیقات پیرامون Ganoderma lucidum ایرانی این مطالعه انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه خواص آنتی‌باکتریال عصاره آبی Ganoderma lucidum با چهار غلظت (٥٠٠،٢٥٠،١٢٥،٥٠ میلی‌گرم در میلی‌لیتر) علیه سه گونه باکتری استاندارد گرم مثبت Bacillus subtilis، Staphylococcus aureus، Entrococcus feacalis و دو گونه باکتری استاندارد گرم منفی P‏seudomonas aeroginosa وEscherichia coli به روش Disk diffusion مورد بررسی قرار گرفت. پلی ساکاریدهای تام موجود در عصاره آبی با روش فنول سولفوریک اسید اندازه‌گیری شد و جهت تعیین و شناسایی کیفی قندهای موجود در عصاره آبی از گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی2 استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که این عصاره دارای خواص ضدباکتریایی بر علیه باکتری گرم منفی Pseudomonas aeroginosa در غلظت ٥٠٠ میلی‌گرم در میلی‌لیتر می‌باشد. میزان پلی ساکارید تام در عصاره آبی /gmg ٧٥١/٣٧ تعیین شد و مونوساکاریدهای موجود در عصاره شناسایی شدند. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق، این گونه به میزان قابل توجهی پلی ساکارید در ساختمان سلولی خود دارد که از آن می توان جهت مصارف دارویی منسوب به پلی ساکارید بهره جست، ولی جهت مصارف ضدباکتریایی به علت خاصیت ضعیف مهار رشد باکتری توصیه نمی‌شود.
واژه‌های کلیدی: Ganoderma lucidum، خاصیت ضدباکتریایی، فنول سولفوریک اسید، پلی ساکارید‌های تام
متن کامل [PDF 401 kb]   (788 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keypour Sangesari S, Riahi H, Rafati H, Moradali M. Antibacterial Activity of Aqueous Extract of Ganoderma lucidum Karst. (Basidiomycota) from Iran. JMP. 2009; 4 (32) :53-59
URL: http://jmp.ir/article-1-348-fa.html
کی‌پور سنگسری سمیه، ریاحی حسین، رفعتی حسن، فتی مراد علی محمد. بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره آبی قارچGanoderma lucidum Karst. (Basidiomycota) از ایران. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 4 (32) :53-59

URL: http://jmp.ir/article-1-348-fa.html

دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 795 queries by yektaweb 3463