سال 22، شماره 85 - ( 12-1401 )                   سال 22 شماره 85 صفحات 88-76 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Direkvand-Moghadam F, Mirjalili M H, Padasht Dehkai M N, Rezadoost H. Aromatic composition, catechins content, and metal elements profiling of forty-three Iranian black tea (Camellia sinensis (L.) Kuntze samples. J. Med. Plants 2023; 22 (85) :76-88
URL: http://jmp.ir/article-1-3472-fa.html
دیرکوند مقدم فاطمه، میرجلیلی محمدحسین، پاداشت دهکائی محمدنقی، رضادوست حسن. ترکیبات معطر، محتوای کاتچین‌ ها و پروفایل عناصر فلزی 43 نمونه چای سیاه ایرانی. فصلنامه گياهان دارویی. 1401; 22 (85) :76-88

URL: http://jmp.ir/article-1-3472-fa.html


1- گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان دارویی و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
3- گروه تحقیقات محصولات باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، AREEO، رشت، ایران
4- گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، h_rezadoost@sbu.ac.ir
چکیده:   (1042 مشاهده)
مقدمه: چای (Camellia sinensis)، متعلق به خانواده چای (Theaceae)، گیاهی شناخته شده چند ساله و همیشه سبز است که به عنوان یک نوشیدنی روزانه در سراسر جهان فرآوری و استفاده می‌شود. هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی ترکیبات معطر و مشخصات عناصر فلزی (MEs) چهل و سه نمونه چای سیاه جمع‌آوری شده در سراسر ایران انجام شد. روش بررسی: نمونه‌های چای سیاه از موسسه تحقیقات چای ایران تهیه شد. محتوای MEs نمونه‌های خشک شده گیاهی با استفاده از طیف سنج جذب اتمی اندازه‌گیری شد. ترکیب آروماتیک و محتوای کاتچین نمونه‌های مورد مطالعه به ترتیب با GC-FID و GC-MS و HPLC مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: هگزانال (0/3-27/6 درصد)، سیس- لینالول اکسید (0/1-44/7 درصد)، ترانس - لینالول اکسید (0/2-48/3 درصد)، لینالول (0/2-39/2 درصد)، بنزیل الکل (0/2-38/9 درصد)، فنیل اتانول (0/1-9/37 درصد) و (-)- میرتنول (4/4-26/8 درصد) عمده‌ترین ترکیبات اسانس نمونه‌های مورد مطالعه بودند. بیشترین میزان هگزانال، سیس- لینالول اکسید، ترانس- لینالول اکسید، لینالول، بنزیل الکل، فنیل اتانول و (-)- میرتنول به ترتیب در IR5 (زرین)، IR13 (لیل 1)، IR23 (شریعت)، IR31 (روزمهر 1)، IR34 (نوشیران)، IR36 (روزمهر 3) , IR18 (آمارد 2) اندازه‌گیری شد. محتوای کاتچین از 0/0285 ± 0/589 در IR32 (روزمهر 2) تا 0/0088 ± 0/65 در IR29 (آرامگل 1) متغیر بود. سطح مس، آهن و سرب به طور کلی در محدوده ایمن ذکر شده در جهان بود. نتیجه‌گیری: نمونه روزمهر با ترکیبات معطر بالا، محتوای کاتچین و سطح پایین ME مشخص گردید. این اطلاعات می‌تواند مورد توجه صنایع غذایی برای فرآوری محصولات چای سیاه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 767 kb]   (949 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1401/10/10 | پذیرش: 1401/12/8 | انتشار: 1401/12/10

فهرست منابع
1. Zakaria M and Mohd MA. Traditional Malay Medicinal Plants. ITBM, 2010.
2. Baser KHC. Industrial utilization of medicinal and aromatic plants. Acta Horticulturae, 1997; 503: 177-192.
3. Wang D, Gao Q, Wang T, Qian F and Wang Y. Theanine: the unique amino acid in the tea plant as an oral hepatoprotective agent. APJCN. 2017; 26(3): 384-391.‏
4. Mehra A and Baker CL. Leaching and bioavailability of aluminium, copper and manganese from tea (Camellia sinensis). Food Chem. 2007; 100(4): 1456-1463.‏ [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.11.038]
5. Qin FA and Chen W. Lead and copper levels in tea samples marketed in Beijing, China. Bulletin of environmental contamination and toxicology, 2007; 78(2): 128-131.‏ [DOI:10.1007/s00128-007-9052-7]
6. Asgari A, Ahmadi Moghaddam M, Mahvi M and Yonesian M. Evaluation of aluminum in Iranian consumed tea," Knowledge & Health, 2008: 45-9.
7. Schuh C and Schieberle P. Characterization of the key aroma compounds in the beverage prepared from Darjeeling black tea: quantitative differences between tea leaves and infusion. Journal of Agricultural and Food Chem. 2006; 54(3): 916-924.‏ [DOI:10.1021/jf052495n]
8. Yang Z, Baldermann S and Watanabe N. Recent studies of the volatile compounds in tea. Food Research International 2013; 53(2): 585-599.‏ [DOI:10.1016/j.foodres.2013.02.011]
9. Du C, Ma C, Gu J, Li L, Zhu C, Chen L, Wang T and Chen G. Rapid Determination of catechin content in black tea by fluorescence spectroscopy, Journal of Spectroscopy. 2020; Article ID 2479612: [DOI:10.1155/2020/2479612]
10. Connors SK, Chornokur G and Kumar NB. New insights into the mechanisms of green tea catechins in the chemoprevention of prostate cancer. Nutr. Cancer. 2012; 64(1): 4-22. [DOI:10.1080/01635581.2012.630158]
11. Yemane M, Chandravanshi BS and Wondimu T. Levels of essential and non-essential metals in leaves of the tea plant (Camellia sinensis L.) and soil of Wushwush farms, Ethiopia. Food Chem. 2077.
12. National Standard Organization of Iran. Green and black tea - measurement of its specific substances - Part II: Determination of the total amount of catechins in green tea by high-performance liquid chromatography method. National Standard of Iran, 2016. No. 2-8986, first edition.
13. Davise FS and Albrigo LG, Citrus, CAB. International Press, Wallington, UK, 1994: 814.
14. Kawakami M and Kobayashi A. Carotenoid-derived aroma compounds in tea.‏ ACS National Meeting Book of Abstracts, 2002; 802: Chapter 11, pp: 145-159. [DOI:10.1021/bk-2002-0802.ch011]
15. Yang C, Hu Z, Lu M, Li P, Tan J, Chen M, Lv H, Zhu Y, Zhang Y, Guo L, Peng Q, Dai W and Lin Z. Application of metabolomics profiling in the analysis of metabolites and taste quality in different subtypes of white tea. Food Research International 2018; 106: 909-919.‏ [DOI:10.1016/j.foodres.2018.01.069]
16. Joshi R, Poonam Saini R, Guleria S, Babu GDK, Kumari M and Gulati A. Characterization of volatile components of tea flowers (Camellia sinensis) growing in Kangra by GC/MS. SAGE 2011; 6(8): 1155-1158. [DOI:10.1177/1934578X1100600829]
17. Pripdeevech P and Mahatheeranont S. Odor and flavor volatiles of different types of tea. Tea in health and disease prevention, Elsevier. 2013; 26: 307-322. [DOI:10.1016/B978-0-12-384937-3.00026-4]
18. Das PR, Kim Y, Hong SJ and Eun JB. Profiling of volatile and non-phenolic metabolites-Amino acids, organic acids, and sugars of green tea extracts obtained by different extraction techniques. Food Chem. 2019; 296: 69-77. [DOI:10.1016/j.foodchem.2019.05.194]
19. Yamanishi T and Kobayashi A. Progress of tea aroma chemistryR. Teranishi, E.L. Wick, I. Hornstein (Eds.), Flavor Chemistry: 30 Years of Progress, Springer, New York, NY, 1999: 135-145. [DOI:10.1007/978-1-4615-4693-1_12]
20. Chen X, Chen D, Jiang H, Sun H, Zhang C, Zhao H, Li X, Yan F, Chen CH and Xu Z. Aroma characterization of Hanzhong black tea (Camellia sinensis) using solid phase extraction coupled with gas chromatography-mass spectrometry and olfactometry and sensory analysis. Food Chem. 2019; 274: 130-136. [DOI:10.1016/j.foodchem.2018.08.124]
21. Adnani N, Rajski SR and Bugni TS. Symbiosis-inspired approaches to antibiotic discovery. Nat. Prod. Rep. 2017; 34(7): 784-814. [DOI:10.1039/C7NP00009J]
22. Vera JC, Reyes AM, Velásquez FV, Coralia I. Rivas CI, Zhang RH, Strobel P, Slebe JC, Núñez-Alarcón J and Golde DW. Direct inhibition of the hexose transporter GLUT1 by tyrosine kinase inhibitors. Biochem. 2001; 40(3): 777-790. [DOI:10.1021/bi001660j]
23. Soliman NF. Metals contents in black tea and evaluation of potential human health risks to consumers. Health Economics & Outcome Research: Open Access, 2016; 2:1. [DOI:10.4172/2471-268X.1000109]
24. Keshavars Lelekami A and Shakerian A. Assessment of some heavy metals in broken dark tea in Alborz province and estimation of consumer health risk at 2019. J. Health. 2021; 12(2): 167-177. [DOI:10.52547/j.health.12.2.167]
25. Heydor K. In H. A. Mckenzie and L. E. Smythe (Eds.), Quantitative trace analysis of biological materials. Amsterdam: Elsevier. 1998: 471-485.
26. Kumar A, Nair AGC, Reddy AVR and Garg AN. Availability of essential elements in Indian and US tea brands. Food Chem. 2005; 89(3): 441-448. [DOI:10.1016/j.foodchem.2004.03.003]
27. Wang J, Zhang W, Sun L, Yu H, Ni QX, Risch HA and Gao YT. Green tea drinking and risk of pancreatic cancer: a large-scale, population-based case-control study in urban Shanghai. Cancer Epidemiol. 2012; 36(6): e354-e358. [DOI:10.1016/j.canep.2012.08.004]
28. Naithani V and Kakkar P. Evaluation of heavy metals in Indian herbal teas, Bull. Environ. Contam. Toxicol. 2005; 75: 197-203. [DOI:10.1007/s00128-005-0738-4]
29. Matsuura H, Hokura A, Katsuki F, Itoh A and Haraguchi H. Multielement determination and speciation of major-to-trace elements in black tea leaves by ICP-AES and ICP-MS with the aid of size exclusion chromatography. Anal. Sci. 2001; 17: 391-398. [DOI:10.2116/analsci.17.391]
30. Karimi G, Hassanzadeh MK, Nili A, Khashayarmanesh Z, Samiei Z, Nazari F and Teimuri M. Concentration and health risk of heavy metal in tea samples marketed in Iran. J. Pharmacol. 2008; 3: 164-74.
31. Yasmeen F, Aleem R and Anwar J. Determination of iron and manganese in tea samples by flame atomic absorption spectroscopy. J. Chem. Soc. Pakistan 2002; 22(2): 94-97.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb