[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) ::
جلد 4 شماره 32 صفحات 46-52 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره هیدروالکلی پوست میوه خربزه (Cucumis melo L.) بر جلوگیری از کریستالیزاسیون اگزالات کلسیم در In vitro
مریم عیدی *1، مسیح بهار2، اکرم عیدی3، امید پویان4، پونه شاه‌محمدی5
1- دانشيار فيزيولوژي جانوری، دانشیار فیزیولوژی جانوری، گروه زیست‎شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین ، maryameidi@gmail.com
2- دانشجوی دکتری ژنتیک انسانی، دانشجوی دکتری ژنتیک انسانی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشيار فيزيولوژي جانوری، دانشیار فیزیولوژی جانوری، گروه زیست‎شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
4- اورولوژیست، اورولوژیست، بخش اورولوژی، بیمارستان شریعتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- كارشناس ارشد بيوشيمي، کارشناس ارشد بیوشیمی، گروه زیست‎شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین
چکیده:   (2069 مشاهده)
مقدمه: در طب سنتی ایران، گیاهان و روش‌های درمانی متعددی برای درمان سنگ‌های کلیوی وجود دارند، ولی هنوز هم تشکیل این سنگ‌ها و درمان آن از مشکلات مهم جامعه پزشکی و بیماران می‌باشند. هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر عصاره هیدروالکلی پوست میوه خربزه بر جلوگیری از کریستالیزاسیون اگزالات کلسیم در شرایط in vitro بود. روش بررسی: ابتدا عصاره هیدروالکلی پوست میوه خربزه در غلظت‏های 25/0، 5/0، 1، 2 و 4 میلی‏گرم بر میلی‏لیتر تهیه شد. نمونه‌های ادرار شبانه از 6 مرد بالغ (6 n=) که سابقه بیماری سنگ کلیوی نداشتند، سانتریفیوژ شدند. کریستالیزاسیون اگزالات کلسیم با اضافه کردن اگزالات سدیم به نمونه‏های ادرار القاء شد. پس از اضافه کردن اگزالات سدیم، تعداد کریستال‏ها با استفاده از جذب نوری توسط اسپکتروفوتومتر و اندازه کریستال‏ها توسط کالیبره ‏کردن عدسی چشمی میکروسکوپ نوری در نمونه‏های کنترل (بدون عصاره‏ گیاهی) و نمونه‏های تجربی (در حضور غلظت‏های مختلف عصاره گیاه) اندازه‏گیری شد. نتایج: غلظت‏های مختلف عصاره هیدروالکلی پوست میوه خربزه موجب افزایش درصد کریستال‏های کوچک 5-5/2 و 9-6 میکرونی و کاهش کریستال‏های بزرگ 21 - 17، 30 - 22 و 40 - 31 میکرونی می‏شود. از طرف دیگر، عصاره هیدروالکلی خربزه موجب افزایش کریستال‏های کوچک مونو هیدرات اگزالات کلسیم و کاهش کریستال‏های بزرگ مونو هیدرات اگزالات کلسیم شده است. همچنین، عصاره هیدروالکلی پوست خربزه موجب افزایش جذب و یا افزایش تعداد کریستال‏های اگزالات کلسیم شده است. نتیجه‌گیری: تحقیق حاضر نشان داد عصاره هیدروالکلی پوست میوه خربزه با کاهش اندازه کریستال‌های اگزالات کلسیم موجب سهولت دفع آن‌ها توسط ادرار شده و احتمالاً مانع تشکیل هسته اولیه سنگ کلیوی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: پوست خربزه، اگزالات کلسیم، کریستالیزاسیون، ادرار
متن کامل [PDF 818 kb]   (641 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eidi M, Bahar M, Eidi A, Pouyan O, Shahmohammadi P. Effect of Hydro-Alcoholic Extract of Cucumis melo L. Fruit Skin on Prevention of Calcium Oxalate Crystallization In vitro. JMP. 2009; 4 (32) :46-52
URL: http://jmp.ir/article-1-347-fa.html
عیدی مریم، بهار مسیح، عیدی اکرم، پویان امید، شاه‌محمدی پونه. تاثیر عصاره هیدروالکلی پوست میوه خربزه (Cucumis melo L.) بر جلوگیری از کریستالیزاسیون اگزالات کلسیم در In vitro. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 4 (32) :46-52

URL: http://jmp.ir/article-1-347-fa.html

دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 804 queries by yektaweb 3506